Рилски спортист с втори медал в историята си


Рилски спортист с втори медал в историята си
21-05-2016 19:35

Рилски спортист спечели втори бронзов медал от първенство в историята си. Самоковци надиграха Спартак Плевен със 79-65 като гост и така взеха серията за третото място с 2-0 успеха. Те поведоха още в първата част на двубоя, след което поддържаха аванс, който устоя до края. Така сезонът за двата отбора приключи, като самоковци завършват с Купа на България и бронз от първенството, докато за плевенчани четвъртото място е най-доброто постижение в последните осем години.


Както и в първия мач и сега и двата отбора започнаха мудно и вяло, като на терена нямаше много емоция. След размяна на точки Спартак дръпна с 4, но Рилски отговори с 9-0, за да излезе напред. Тимът водеше и след първата част, а във втората поддържаше преднината си. Самоковци се откъснаха в края на първото полувреме за двуцифрен аванс, който държаха и след паузата. В един момент Спартак свали до 10 пасиав си, след което имаше няколко атаки да се доближи с още. Тимът обаче ги пропусна, а Рилски поддържаше разликата и спечели без напрежение.

 

С дабъл-дабъл за победителите се отличи Тони Гуджино, който завърши с 18 точки и 16 борби. Капитанът Йордан Бозов се включи със 17 точки, а Франк Търнър имаше 16 точки и 6 борби.

 

Най-резултатен за домакините стана Урош Величкович, който приключи срещата със 17 точки, а Димитър Маринчешки се отчете с 13 и 7 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА МЪЖЕ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи