Лейкърс не закъсня и не изненада с избора на нов треньор


Лейкърс не закъсня и не изненада с избора на нов треньор
(AP photo)
30-04-2016 11:43

Люк Уолтън ще бъде новият треньор на Лос Анджелис Лейкърс. В петък вечерта ръководството на клуба и младият наставник са постигнали договорка.


Лейкърс избраха Уолтън само пет дни след махането на Байрън Скот. 36-годишният треньор изкара девет сезона като състезател в клуба и спечели две титли. Само три години по-късно той ще бъде 26-ият треньор в историята на клуба, което определено не е изненада.


Уолтън изглеждаше идеалният кандидат за Лейкърс от самото начало предвид неговата история в клуба и работата му като помощник в Голдън Стейт. По-рано през сезона той водеше тима в отсъствието на Стив Кър и стигна до 39 успеха и 4 загуби, включително рекордно начало 24-0. Той дори получи гласове за треньор №1 на сезона и стана осми в тази класация.


Уолтън ще започне работа в Лейкърс веднага след края на участието в плейофите за Голдън Стейт. Той ще има тежката задача да участва в обновяването на отбора и поставянето на новото начало след ерата Коби Браянт. Новият треньор ще разчита на младоците Д`Анджело Ръсел, Джулиъс Рандъл и Джордан Кларксън, но ще му трябва много работа след двата най-лоши сезона в историята на клуба.


След края на кариерата си Уолтън работи за кратко за телевизията на Лейкърс и в отбора в лигата за развитие. След това стана помощник в Уориърс, а преди началото на сезона бе избран за водещ такъв след напускането на Алвин Джентри.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЛА Лейкърс, Люк Уолтън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи