Балкан взе първия сблъсък с Левски


Балкан взе първия сблъсък с Левски
(сн. lap.bg)
27-04-2016 20:51

Балкан поведе с 1-0 победи в четвъртфиналната плейофна серия от НБЛ срещу Левски. Като домакин в „Арена Ботевград” тимът се наложи с резултат 86-74, след като беше напред в резултата през целия мач. Въпреки че на моменти „сините” се доближаваха, Балкан имаше контрол над срещата и логично спечели. Следващият мач от серията, който може да класира ботевградчани на полуфинал, е на 30-и април (събота) от 15.30 часа в София.

 

Отборите бяха равностойни в началото на мача, но серия от 9-0 за домакините ги изведе напред, а малко след това преднината им стана 10 точки. Ботевградчани взеха нещата в свои ръце през втората десетка, като до средата й бяха с 16 точки напред и успяха да запазят комфортен аванс до почивката за 45-31.

 

Разликата остана същата до средата на третата десетка, след което добра серия на домакините ги изведе с 18 напред. В края на частта Левски отново успя да намали изоставането си и да остане на 11 точки зад Балкан при 51-62. В първите минути на заключителната част разликата започна да намалява и при 5 минути до сирената беше само 6 точки след серия от 7-0 за „сините”. След четири минути без кош обаче Балкан избухна със серия от 10-1 и реши мача в своя полза. Левски продължи да се бори до края, но времето не стигна за нещо повече от достойна загуба.

 

Домакините спечелиха категорично борбата под коша – 45-28 и имаха по-висок процент при стрелбата общо от игра – 47% срещу 35%.

 

Мартин Маринов отбеляза 17 точки за победителите, Брандън Фортънбъри добави 14, а Цветослав Острев – 12 точки. Всички влезли в игра за отбора се разписаха.

 

За Левски Крум Дойчинов реализира 21 точки, 20 плюс 6 борби и 5 асистенции добави Алекс Симеонов, а с 15 и 6 борби се включи Йордан Минчев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛНИТЕ ПЛЕЙОФИ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Левски, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи