Ясни са шест отбора за финалите за юноши (19)


Ясни са шест отбора за финалите за юноши (19)
Академик София спечели категорично зоната в Пловдив (сн. BGbasket.com)
21-04-2016 18:44

Вчера приключиха и последните мачове от зоналните турнири за юноши до 19 години. С това са ясни и шест отбора, които ще участват във финалите на държавното първенство в тази възраст – победителите във всеки един от шестте турнира. Това са Левски, Тунджа Ямбол, Черно море Порт Варна, Рилски спортист, Академик София и БУБА баскетбол.

 

За зоната в София можете да прочетете повече ТУК, за тази във Велико Търново – ТУК, а за турнира в Самоков – ТУК.

 

В Ямбол домакинът Тунджа завърши на първо място с пълен актив от три победи. Той победи категорично Делфин и Ънстопабъл, а в директния сблъсък за първо място надви Шампион 2006 с 82-68. Втори остана столичният отбор, трети – Делфин от Бургас, а четвърти – Ънстопабъл от Добрич.

 

Черно море Порт Варна спечели категорично домакинския си турнир, след като победи всички свои съперници – Академик Варна, Доростол и Ахил. Силно се представи и другият варненски тим, който остана втори и ще играе бараж, трети са силистренци, а четвърти – софиянци.

 

Академик София беше повече от категоричен във всичките си мачове от зоната в Пловдив и завърши категорично на първото място с 4 победи. Втори остана домакинът Академик Бултекс 99, на третата позиция е Балкан, четвърти е Академик МГУ София, а пети – Слава 99 от Монтана.

 

В държавното първенство ще вземат участие осем отбора, като последните два ще се класират чрез бараж. В него ще участват шестте втори отбори в турнирите, а той ще се играе между 28-30 април в зала "Триадица" в София.


РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА СОФИЯ ЗА ЮНОШИ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА ЯМБОЛ ЗА ЮНОШИ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА ВАРНА ЗА ЮНОШИ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА САМОКОВ ЗА ЮНОШИ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА ПЛОВДИВ ЗА ЮНОШИ (19)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ЮНОШИ (19)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Зони за юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи