Спърс удариха Юта за победа №1000 за Тим Дънкан


Спърс удариха Юта за победа №1000 за Тим Дънкан
(USA Today)
06-04-2016 09:05

Сан Антонио Спърс оцеля трудно в Солт Лейк Сити и победи като гост Юта Джаз с 88-86. Тази победа означава и изключително постижение за легендата на Шпорите Тим Дънкан – победа №1000 в неговата кариера. Спърс са в най-добрия редовен сезон в историята си, като до момента имат 65 победи и 12 загуби, а днешният успех беше четвърти пореден за тях.

 

За Юта мачът беше много важен, тъй като тимът е в люта битка за място в плейофите на западната конференция. В момента той заема осмото място, което е последното, даващо право на участие в елиминациите, с по 39 победи и загуби. Далас е с 39-38, а Хюстън – с 38-39, а един от отборите ще остане извън плейофите.

 

Спърс бяха по-добри през първите 36 минути от срещата и логично имаха преднина от 14 точки след тях. В последния период обаче домакините направиха нещата интересни. В последните минути Джазмените изравниха, а 61 секунди преди края поведоха с точка. Тони Паркър обаче наниза тройка и изведе отбора си с 2 напред. Юта отвърна и изравни, а 4 секунди преди края Кауай Ленърд вкара победния кош за отбора си.

 

Ленърд завърши с 18 точки и 8 борби за победителите, а по 14 отбелязаха ЛаМаркъс Олдридж и Ману Джинобили. За Юта Родни Худ наниза 23 точки и хвана 7 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сан Антонио, Юта, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи