Треньорите на България - Даниел Клечков


Треньорите на България - Даниел Клечков
04-03-2016 18:12

BGbasket.com  започна нова рубрика „Треньорите на България“, в която ще Ви срещаме с повече млади треньори, за да видим как протича работата им с подрастващи, какви проблеми най-често срещат и  какво трябва да се подобри.

Първата ни среща бе с Мирела Тодорова от Светкавица, Търговище (четете ТУК), аслед това с Янко Янков от Шумен (ТУК).

 

Днес Ви срещаме с 25-годишният треньор Даниел Клечков от Ботевград. Дълго време той тренира в школатана Балкан и Правец, но преди четири години се отказва и се захваща с треньорската професия, за да продължи занаята на своя баща Петър Клечков. Даниел е възпитаник на Националната спортна академия "Васил Левски", където завърша специалност специалност "Треньор по баскетбол" и "Спортен мениджмънт". В момента ой води подрастващи в школата на Рилски спортист, отборът в А грипа, а само преди 10 дни спечели Купа България 2016 като помощник треньор на мъжкият представителен отбор на Рилски спортист.  

 

Ето как Даниел Клечков отговори на нашите въпроси:

 

 

- Кой отбор водите и на каква възраст?

- Работя в БК Рилски спортист – Самоков, занимавам се с група бейби баскетбол, кадети до 16 г, Юноши старша възраст, А група мъже, както и помагам в представителния мъжки отбор.

 

-От колко време работите в треньорската професия и колко отбора сте водили през кариерата си?

- Работя от 4 години като треньор. Започнах работа в отбора на Септември като помагах на Юлия Стоянова с момичета до 14 и кадетки до 16. След това продължих да работя в Самоков с мъжка част като миналата година работих  и с женският отбор на Рилски спортист като помощник след това и като старши треньор. Участвах в щаба на националния отбор до 20 години миналото лято, а сега съм помощник треньор на Лъчезар Коцев с национален отбор а кадети (16).

 

-Тренирали ли сте баскетбол и какво образование имате?

- Завършил съм НСА „Васил Левски“ със специалности „Треньор по баскетбол“ и „Спортен мениджмънт“ .В момента съм Магистър „Кондиционна подготовка“. Да ,тренирал съм  баскетбол, започнах от първи клас и спрях преди 4 години.

 

Цялото интервю с него може да прочетете ТУК в сайта за детско-юношески спорт viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Треньорите на България, Даниел Клечков, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи