Рилски се бори до последно, но Цмоки остана непреодолим


Рилски се бори до последно, но Цмоки остана непреодолим
(сн. lap.bg)
24-11-2015 19:44

Рилски спортист изигра добър мач като гост на Цмоки Минск, но загуби срещата в Беларус с 91-95. Това е второ поражение на самоковци от този съперник и общо трето за тях в група N на турнира Купа ФИБА Европа. Това означава, че българският отбор няма и теоретичен шанс да завърши на едно от първите две места в групата, които гарантират продължаване напред в турнира. В евросблъсъците между двата отбора това е четвъртата победа от четири мача, след като жребият ги събра в една група и преди две години в ЕвроЧалънж. Все пак надежда има, като в последния кръг следващата седмица самоковци ще гонят победа в гостуване на Комарно в опит да станат един от четирите най-добри трети отбора, които също ще участват в следващата фаза.

 

Българският отбор започна мача отлично, като през първата четвърт имаше отлична успеваемост в стрелбата – 70% общо от игра и 5 вкарани тройки и нито една грешка. Това доведе до голяма резултатност на самоковци и преднина от 7 точки за тях след 10 минути – 34-27. В началото на втория период домакините стопиха разликата, а отборите бяха много равностойни до почивката. В последната минута преди нея Цмоки направи серия от 5-0 и поведе с 59-53.

 

Веднага след подновяването на играта Рилецо навакса изоставането си, а отново последва размяна на кошове, като разликата не превишаваше 2-3 точки. Едва в края на третия период Цмоки записа добра серия след две грешки на Рилски с 24 секунди в нападение и поведе с 82-74. В началото на последния период разликата за първи път в мача стана двуцифрена, но Рилски не се отказа и 3 минути преди края беше само на 5 точки зад съперника си. В крайна сметка обаче българският тим не стигна до възможност за обрат и загуби достойно.

 

Отборите бяха равностойни в по-голямата част от статистическите показатели. Домакините записа 5-0 блока, а най-съществената разлика беше в стрелбата. Въпреки че Рилецо вкара 13 тройки от 24 опита за 54% успеваемост срещу 9/21 (43%) на съперника, при стрелбата за две точки домакините имаха 71% срещу 52% на самоковци.

 

За българския отбор най-резултатни с по 20 точки бяха Кори Петрос и Тристан Тери. 14 плюс 11 асистенции записа Франк Търнър, а по 10 вкараха Йордан Бозов и Златин Георгиев.

 

За победителите както и в първия мач най-резултатен с 19 точки бе Антъни Хилард, а със 17 и 9 борби завърши Иван Мараш. Бившите гардове на самоковци Джъстин Грей и Бранко Миркович записаха съответно 11 точки (8 асистенции) и 5 точки (4 асистенции).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦМОКИ МИНСК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Цмоки Минск, Купа ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи