Спартак Плевен отказа Академик Бултекс в здрав мач


Спартак Плевен отказа Академик Бултекс в здрав мач
07-11-2015 19:47

Спартак Плевен продължава със силното си представяне от началото на сезона в НБЛ, след като в мач от петия кръг тимът гостува на Академик Бултекс 99 и спечели с 93-82 след здрава битка през цялото време. Гостите водеха по-дълго в двубоя, а със серия в третата част се откъснаха напред. След това в последната те стопираха опитите на пловдивчани за обрат и така в крайна сметка се поздравиха с нов успех. С него спартаклии вече имат 4 победи и 1 загуба, с което делят второто място в първенството с Балкан. Пловдивчани от своя страна пък са с баланс 1-4 и делят 8-9 място с Черноморец. В следващия кръг Спартак ще е домакин на Берое, докато Академик гостува на Левски 2014 в София.

 

Срещата вървеше кош за кош и без никакви откъсвания дълго време. Първите, които дръпнаха бяха гостите, които след 7 поредни точки поведоха с толкова. Пловдивчани върнаха две тройки, но въпреки това спартаклии продължиха да имат аванс. Така бе почти до края на полувремето, но Академик отигра добре няколко атаки, направи серия от 8-0 и поведе с 4 преди Груев да намали за разлика от 2 точки на почивката.

 

Малко преди средата на третата четвърт гостите направиха серия от 8-0, с която поведоха с 8 точки напред. Във втората половина от тази част имаше размяна на точки, но плевенчани съумяха да запазят преднината си. Тя бе намалена до 3 в последната част, но тогава важна тройка отбеляза Самуел Франсис, а след него Груев увеличи до 8. При 3.49 Франсис вкара още една тройка и това сякаш тотално отчая домакините, които след това така и не можаха да се доближат.

 

И двата отбора стреляха по 22 тройки, като гостите вкараха 10, а домакините 8.

Най-резултатен за победителите стана Димитър Маринчешки с 21 точки, а по 20 имаха Веселин Георгиев (5 тройки) и Милован Савич (10 борби).

За домакините с дабъл дабъл от 22 точки и 10 борби приключи Костадин Маршавелски, а Бошко Йовович имаше 19 и 7.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи