Лукойл Академик удържа напорист Балкан и остана единствен без загуба


Лукойл Академик удържа напорист Балкан и остана единствен без загуба
(сн. lap.bg)
31-10-2015 20:58

Лукойл Академик продължава без загуба в Националната баскетболна лига. В мач от четвърти кръг тимът на Тони Дечев удържа като домакин Балкан със 71-66 и нанесе първа загуба на своя противник. Двубоят и повторение на финала от миналата година. Шампионите водеха сериозно през първото полувреме, но ботевградчани се върнаха амбицирани през второто полувреме и бяха близо до обрат на двубоя. В края обаче силите им не стигнаха за нещо повече. Павлин Иванов отново не взе участие, а в игра за Балкан не влезе Брандън Фортънбъри, който има проблем с коляното. Така до момента единствено тимът от Правец продължава без грешна стъпка в първенството, а ботевградчани са с три успеха и едно поражение. В следващия кръг на НБЛ на 7-и ноември Лукойл Академик гостува на Ямбол, а Балкан посреща у дома Черноморец. Преди това обаче шампионите посрещат в Ботевград естонския шампион Калев в първия си домакински мач от турнира за Купата на ФИБА Европа. Срещата ще бъде в сряда /4-ти ноември/ от 20.00 часа в "Арена Ботевград".

 

Лукойл започна силно двубоя воден и воден от Филип Виденов поведе с 9-2. Гостите от Ботевград от своя страна допуснаха доста грешки в нападение, където стреляха предимно от тройката и изпуснаха доста стрелби. Тимът на Тони Дечев поведе с 20-4, след като съперникът показа доста слаба защита.  Две тройки на Марко Бъркич в началото на втория период намалиха пасива на Балкан на 7 при 16-23. Домакините обаче отново дръпнаха в резултата. Въпреки че и двата отбора допуснаха доста грешки през втория период, Лукойл поддържаше дълго време двуцифрен аванс. Бъркич държеше Балкан в мача като отбеляза 4 тройки във втория период, но на почивката Лукойл Академик водеше отново с 8 точки.

 

Балан започна силно второто полувреме и намали пасива си до 4 точки, но тройка на Асен Великов отново вдигна водачеството на Лукойл Академик. Ботевградчани обаче затегнаха сериозно защитата и в края на периода за първи път обърнаха след тройка на Мартин Дурчев при 43-40. Цяла последна част играта вървеше кош за кош, а двата отбора си разменяха водачеството непрекъснато. За момент Балкан излезе напред с 4 точки след тройка на Мартин Маринов, но Ратковица отново изравни.  Минута преди края умишлен фаул на Цветослав Острев прати Ратковица на наказателната линия, който вдигна аванса на домакините на 4 точки при 70-66. В ответната атака Мартин Маринов загуби топката, а Чад Тимбърлейк бе фаулиран и вдигна до 5 аванса на Лукойл, с което двубоят приключи.

 

Филип Виденов бе най-резултатен  за успеха на Лукойл Академик с 22 точки, а 18 и 9 борби записа Желко Шакич. Бранислав Ратковица завърши с 13 точки и 6 асистенции.

 

За Балкан над всички бе Марко Бъркич с 19 точки, а капитанът Мартин Маринов отбеляза 15. Цветослав Острев реализира 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БАЛКАН

 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2015/2016

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи