Георги Божков: Беше важно да запазим ядрото от български състезателки


Георги Божков: Беше важно да запазим ядрото от български състезателки
16-10-2015 18:12

Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът шампиона Дунав 8806 - Георги Божков:

"Доволен съм от подготвителния период поради две причини. Едното е, че нямаше контузии, което е основното и най-важното в подготовката, а също така и, че изиграхме седем контроли, от които само една с български отбор. 

За мен важно беше да запазим ядрото от български състезателки на миналогодишния състав. Това донякъде успяхме да го направим, като останаха шест момичета. За съжаление ни напусна Жаклин Златанова, която много ще ни липсва, защото тя е едно от най-талантливите момичета, с които съм работил и й пожелавам успех в Испания. Искаше ми се да привлечем и други състезателки от българското първенство, но по една или друга причина не успяхме. Искаше ми се да има още едно младо момиче в състава. Опция също така беше и Милена Томова, но не се стигна до подпис с нея. В същото време взехме Вили Крачолова, което е едно младо и перспективно момиче и бе гард на националния отбор за девойки. Надявам се, ако е умна и прояви характер и амбиции, да се развие бързо, защото има още какво да учи. Трите чужденки смятам, че са добър вариант за нашите възможности. Тепърва ще показват характер и дисциплина в игрището.

Освен с Нефтохимик, не сме играли с друг български отбор. От това, което следя виждам, че съставите са доста променени. Ще има пет отбора с доста изравнени възможности, с нови чужденки, което значи, че първенството ще бъде интересно. Ще има и три отбора с по-млади момичета, което пък е шанс за всички тези, които имат амбиции и претенции. Чувам, че някои родители имат доста претенции за децата си и развитието на някои баскетболистки и сега е моментът да заиграят в тези отбори и да покажат качествата си и възможностите си. Това е един добър момент за тях за трупане на опит, така че поздравления за отборите на НСА, Септември 97 и Левски 2014, които ще се състезават наравно с останалите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Дунав 8806, Георги Божков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи