Тодор Цветанов: Искаме да се утвърдим в първенството


Тодор Цветанов: Искаме да се утвърдим в първенството
16-10-2015 17:06

Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на завръщащия се след година пауза тим на Берое Стара Загора - Тодор Цветанов

"Направихме отбор с желанието на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров, но много късно започнахме с организацията и със селекцията. Просто бяхме в такава ситуация, че привлякохме състезателки, които бяха останали свободни. 

В момента даже все още сме в процес на подготовка. Тръгнахме с малко състезателки, привлякохме две сръбкини, които дойдоха на 20-и септември, което беше 20 дни след началото на тренировките. Постоянно при нас идват нови състезателки и се опитваме да направим по-качествена селекция с цел да сме малко по-конкурентни на другите отбори. Много е трудно да правим отбор, който миналата година го е нямало и сега всичко е отначало. Имаме добри условия за работа подсигурени от Общината и нашите спонсори, като очаквам към края на годината да сме в по-добра форма и да очакваме някакви резултати с оглед и на програмата, която имаме. Амбициите ни този сезон са да се утвърдим в първенството. Ще тренираме, ще работим здраво и ще направим каквото можем.

Има изключително силни отбори с традиции, но ще се борим с тях. Единствено не съм гледал Дунав, но познавайки президента Краси Трифонов и треньора Георги Божков ми е пределно ясно, че те са изявеният фаворит. Също така Хасково направи много силна селекция и привлече доста добри баскетболистки, а и в Монтана е така. Нефтохимик не трябва да се подценява, а след това идваме ние. Хубаво е, че има три софийски отбора с по-млади момичета, на които ще им се даде път и да се развиват, тъй като нивото на женския баскетбол е много, много, много ниско."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Берое Стара Загора, Тодор Цветанов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи