Цанко Цанков: Нашата цел е да дадем възможност на студентките да се занимават с баскетбол


Цанко Цанков: Нашата цел е да дадем възможност на студентките да се занимават с баскетбол
16-10-2015 16:09

Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на НСА Цанко Цанков:

 

„Решението да участваме отново в Държавното първенство беше продиктувано от това, че искаме да дадем възможност на студентките да продължат да се занимават с баскетбол. Много трудно се получи като организация, финансиране и селекция, но се опитахме. Нашата цел е да участваме , за да може да дадем възможност на тези от студентките, които искат, да участват в Държавното първенство.

 

Нямаме поставени цели, искаме да се върнем в баскетбола от миналото, когато всички големи баскетболисти са били част от спортните академии. Картотекирани са всички състезатели, живот и здраве, в събота започваме от 17.00 часа в нашата зала срещу Нефтохимик 2010.

 

Първенството ще покаже кои са фаворити. Всички отбори са направили усилията да привлекат качествени българки и чужденки, които да играят на високо ниво. Пожелавам успех на всички. Ние не разполагаме с чужденки и с големи възможности. Надяваме се за в бъдеще, ако организацията ни позволява, да бъдем и по-конкурентни на останалите отбори. Не може бъдещи треньори и треньори да не са се състезавали.

 

Подготвяме се догодина, ако може да се върнем и в мъжкия баскетбол, поне на ниво А група, което мисля, че е достатъчно за нашите възможности.“


 


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Цанко Цанков, НСА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи