Юлия Стоянова: Амбицията ни е децата да изпитват радост от играта


Юлия Стоянова: Амбицията ни е децата да изпитват радост от играта
16-10-2015 15:05

Непосредствено преди началото на сезона в А група - жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът и президентът на дебютанта Септември 97 - Юлия Стоянова:

"Очакванията ми бяха по-големи. За съжаление мисля, че Александра Петрова няма да играе за нас. Вече казах, че направих отбора за тези млади състезателки, които да се обиграват срещу жени, защото бих искала в София да има четири женски отбора. Виждате обаче, че се обединиха Левски и Шампион, а имаше идея и от при нас да се вземат състезателки и да стане само един отбор. Мисля, че тази политика не е много правилна, защото така София никога няма да има женски тимове.

Амбицията ни е децата да се обиграват и да изпитват радост от играта. За класиране не мога да говоря, тъй като не можем да се мерим с бюджетите на другите, особено с на тези отбори от провинцията. Знаете, че в София кметове и общини не дават и стотинка и трябва да се оправяме сами. Момичетата обаче ще играят срещу силни отбори, а ние сме само девойки. Не съм много очарована, но това е положението. Много съжалявам за Александра. Ние играхме мачове в Ниш, където записахме победа и загуба. В единия от отборите дори игра Таня Чиров, която беше част от нашето първенство и от националния отбор. Беше полезно за нас. Нашата идея е младите да се развиват.

Все още не сме се срещали с нито един отбор. НСА, Левски 2014 и ние сме по-слабите отбори, между които може би ще се получат интригуващи мачове. Аз винаги играя за победа, това е положението."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Септември 97
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи