Берое се бори здраво, но не можа да пребори шампиона на Балканската лига


Берое се бори здраво, но не можа да пребори шампиона на Балканската лига
(сн. BGbasket.com)
15-10-2015 19:52

Берое направи добър дебют в SIGAL-UNIQA Балканска лига, но той не бе успешен. Заралии изиграха добър мач срещу шампиона Сигал Прищина у дома, но отстъпиха с резултат 73-80. Българите се бореха здраво от началото до края и имаха и шансове за победа, но не се възползваха докрай от тях. Въпреки това те затрудниха максимално първенеца в турнира и загатнаха, че ще се борят за добро класиране. Следващата седмица Берое ще гостува на Морнар в Черна гора.

 

И двата тима стартираха трудно в нападение и бележеха рядко в началото, като домакините имаха три тройки в първите пет минути. Те водеха с 5 точки по средата на частта и продължиха да са напред в резултата до края й. Втората четвърт тръгна добре за гостите, които направиха серия от 9-0 и поведоха за първи път, но и беройци отговориха със 7-0, за да си върнат водачеството. Гостите изравниха набързо и последва размяна на кошове преди точно преди почивката косоварите да дръпнат с 3 точки.

С добри начални минути на второто полувреме беройци дори поведоха, но Сигал бързо изравни. Със серия от 9-0 гостите за първи път се откъснаха сериозно напред и запазиха аванса си почти до края на третата четвърт, която все пак завърши при разлика от 5 точки.

 

Последната четвърт започна отлично за беройци, които вкараха 7 поредни точки и поведоха отново. Халид Ел-Амин обаче отбеляза тройка във важен момент, а след нея последваха още 6 точки за тима, с които върнаха преднината си на 7. Заралии съумяха да свалят до 3 и дори имаха атака да свалят с още, но топката не влезе, след което Ел-Амин отново се намеси в решителен момент с успешен пробив. Въпреки всичко домакините се доближиха на 2 точки и пропуснаха бърза атака да изравнят, а при минута до края Мохамед хвана борба в нападение и отбеляза за гостите. Последва нов пропуск за Берое, а мачът бе окончателно решен след далечна тройка с табло на Ел-Амин при оставащи 20 секунди.

 

Най-резултатни за българския отбор с по 14 точки бяха Тихомир Желев и Еврик Гари. 13 отбеляза Александър Тодорович, а 12 - Аштън Мур.

 

За Сигал Халид Ел-Амин наниза 23 точки, 14 добави Мохамед Абукар, а 14 вкара Станимир Маринов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СИГАЛ ПРИЩИНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА А НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Сигал Прищина, SIGAL-UNIQA Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи