Балканската лига ще приеме косовския Башкими от новия сезон


Балканската лига ще приеме косовския Башкими от новия сезон
(сн. balkanleague.net)
07-07-2015 11:07

След официалното запитване от косовския тим КБ Башкими за участие в Балканската лига от предстоящия сезон 2015/2016, спортният директор на турнира Шай Щрикс и маркетинговият директор Любомира Щрикс посетиха град Призрен вчера. По време на престоя си те се срещнаха с кмета на Призрен Рамадан Муя, който подкрепя отбора, заедно с целия си екип. На специално организирана пресконференция пред местните медии той обяви голямото си желание КБ Башкими да бъде част от Балканската лига и изказа подкрепата си към баскетбола като най-популярен спорт в Косово в днешно време.

 

Шай Щрикс бе посрещнат от президента на клуба и вицепрезидент на косовската баскетболна федерация Шакир Тотай. Щрикс посети залата на отбора и хотела, в който клубът планира да посреща гостите си през сезона. Залата е типична за балканските държави, като в нея са започнали ремонти, след които да отговаря на изискванията за провеждане на международни срещи и тези, които Балканската лига поставя. Тя има капацитет от 3000 места и се очаква да бъде пълна още от първия мач на тима за сезона.

 

С помощта на общината и местни спонсори, г-н Тотай обяви амбициите си да бъде изграден конкурентоспособен за Балканската лига отбор с добро ръководство, организация и силен качествен състав.

 

В края на седмицата, когато г-н Щрикс завърши балканската си обиколка, отборът ще бъде официално приет в лигата. След неговата среща на живо с ръководството на отбора, той е сигурен, че в Призрен ще има добър баскетбол, честна игра и интересни мачове.

 

Това ще бъде специално събитие за КБ Башками не само защото отборът за първи път ще участва в международни мачове, а и защото тази година се навършват 70 години от създаването му.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: КБ Башками, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи