Рилски спортист отказа Балкан след силно второ полувреме и изравни в серията


Рилски спортист отказа Балкан след силно второ полувреме и изравни в серията
16-05-2015 19:52

Рилски спортист победи Балкан като домакин в четвъртата полуфинална среща от НБЛ-мъже и изравни серията до 2-2. Самоковци се наложиха убедително с 85-68 след като изиграха много силно второ полувреме, в което направиха пълен обрат. Така финалистът ще бъде определен в пети мач, който ще бъде във вторник (19-ти май) от 19.00 часа в Ботевград.

 

Рилски спортист започна силно двубоя като поведе със 7-4, а нападението на Балкан не вървеше по план и те изпуснаха доста стрелби. Малко след това, след ключови изяви на Николай Върбанов и грешки в атаката на самоковци, Балкан успя да обърне и поведе с малка разлика. Секунда преди края на първата част обаче, Върнън Тейлър наниза една тройка и даде аванс на Рилски от една точка след 10 минути игра. Вторият период започна с две тройки на Мартин Маринов и Цветослав Острев и Балкан върна преднината си. Йордан Базов не позволи това да продължи дълго и отново обърна в полза на Рилски. През останалото време двата отбора си размениха на няколко пъти водачеството. Постепенно Балкан затегна сериозно защитата и след две тройки на капитанът Павел Маринов гостите излязоха за първи път с 8 аванс при 35-27. Последва още една канонада от тройки и за двата тима и на полувремето гостите бяха напред с 4 точки.

 

Рилски спортист изигра много силна трета част, в която обърна в резултата. В средата на периода Рилецо направи серия от 7-2, за да изравни при 47-47. Минута и половина преди края самоковци отново взеха водачеството, а напрежението ескалира и старши-треньорът на Балкан получи техническо нарушение. След успешен фаула на Дарин Иванов и силно включване на Жарко Ракочевич домакините поведоха с 6 точки след третата част. Рилецо започна последния период ударно със серия 16-4 и разликата за първи път стигна 18 точки. Гостите от Ботевград загубиха тотално концентрация в нападение и започнаха да трупат доста фаулове. От там нататък Рилецо задържа огромния си аванс и спечели двубоя.

 

Върнън Тейлър бе най-резултатен за успеха на Рилси спортист с 18 точки и 5 откраднати, а 17 точки и 6 борби добави Жарко Ракочевич. Джулиън Норфлийт наниза 15 точки като бе 3/5 от тройката. Антъни Гуджино завърши с дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби, а 10 добави капитанът Йордан Бозов.

 

За Балкан над всички за пореден път бе капитанът Павел Маринов, който завърши двубоя с 21 точки, а по 12 отбелязаха Цветослав Острев и Мартин Маринов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи