Стеф Къри не прости и на Портланд (видео)


Стеф Къри не прости и на Портланд (видео)
25-03-2015 10:12

Пионерите издържаха само едно полувреме, тимът отново без ЛаМаркъс Олдридж, Никола Батум и Уесли Матю 


Стеф Къри наниза 33 точки и направи 10 асистенции, за да донесе още един исторически успех на своя тим. Голдън Стейт се наложи над осакатения състав на Портланд със 122-108 и записа седма поредна победа и рекорден успех в НБА. Така Уориърс са на крачка от първа титла в Тихоокеанската дизия след 39-годишно прекъсване. До момента Воините са безпорни лидери в лигата с актив от 58 победи и само 13 загуби, което е най-доброто представяне за тях от 1975 година насам. Портланд пък тази година е разтресен от редица контузии и записва пета поредна загуба, но запазва четвърто място на Запад с актив 44-25.

 

Андре Игуодала направи страхотен мач като записа 21 точки за успеха. Клей Томпсън записа 16 точки за 25 минути игра, Дреймънд Грийн добави 14 и 11 борби за успеха. Харисън Барнс наниза 13, а 10 реализира Андрю Богът, като овладя и 16 борби.

 

Деймиън Лилард продължава да прави страхотен сезон като и този път бе най-резултатен за Пионерите с 29 точки и 7  борби. Си Джей Макколъм отбеляза 23, а 12 записа Дорел Райт.

 

Блейзърс започнаха уверено като в началото натрупаха известна преднина при 24-18. След това те постепенно увеличиха аванс след силно включване на Лилард. В началото на втория период Воините изравниха за кратко при 35-35, но Портланд отново взе превес. Стеф Къри и Леонардо Барбоса нанизаха няколко тройки, за да намалят изоставането на Воините, но на почивката Портланд отново имаше аванс от 5 точки при 62-57. Уориърс започна второто полувреме със серия 10-0 и обърна в резултата при 69-66. Лилард наниза още една тройка, за да изравни, но до там. Голдън Стейт взе контрола в мача в последната част и спечели двубоя.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБА, Портланд, Голдън Стейт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи