Драган Баич: Рилски спортист може да създаде много проблеми


Драган Баич: Рилски спортист може да създаде много проблеми
(сн. lap.bg)
30-01-2015 11:06

"Срещата срещу Рилски спортист ще е още един тежък мач за нашия отбор. Рилски спортист са добър отбор, с добри играчи на всяка една позиция и това е поредният труден мач за нашия отбор. Домакините изключително много разчитат на центъра си Жарко Ракочевич". Това коментира преди гостуването на Черно море порт Варна на Рилски спортист в Самоков треньорът на варненския отбор Драган Баич.

 

Наставникът заяви, че познава много добре качествата на Ракочевич, както и възможности. Според Баич Ракочевич е много добър играч, играе много силово физически баскетбол и ако играчите на Черно море порт Варна го пуснат да се разиграе ще имат много проблеми и ще е много труден мачът, ако състезателят играе. 

 

"Тримата американци в Рилски спортист са много добри, на високо ниво, българските играчи на отбора също са от висока класа и това са баскетболисти, които могат да създадат много проблеми", смята наставникът.

 

Баич заяви, че отборът е имал трудна седмица, защото част от играчите са липсвали и тимът не е можел да се подготвя както трябва. "В оставащите дни до мача всички тренират, имаме достатъчно време да се подготвим за срещата. За жалост няма да можем да разчитаме на Николай Стоянов, защото той има счупена кост в глезена", обясни треньорът.

 

По думите му състезателят ще отсъства в следващите мачове и няма да може да се разчита на него, възможно е играчът да отсъства и до края на сезона. Треньорът смята, че баскетболистите трябва да са спокойни, да са концентрирани, да изпълнят поставените задачи за този мач, и ако го направят е възможно Черно море порт Варна да спечели.

 

За успеха в предишния кръг срещу Балкан Баич каза, че е доволен от победата. "Имаше неща в срещата, които играчите не направиха добре, но е важно, че спечелихме. Тази седмица работим върху нещата, които не направихме добре в мача срещу Балкан, трябва да работим и да поправим грешките си от тази среща. Все пак се радвам, че победихме пред публиката и атмосферата, която беше по време на мача", заяви наставникът.

 

Днес отборът има две занимания, а в събота потегля за Самоков. В събота вечерта тимът има тренировка, а срещата срещу Рилски спортист е в неделя от 17.30 часа в "Арена Самоков".

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Черно море Порт Варна, Драган Баич, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи