България (16) не издържа срещу Румъния


България (16) не издържа срещу Румъния
20-12-2014 22:21

Националките не издържаха в последната част

 

Кадетките на България загубиха полуфиналната среща от първия тим на Румъния, след като веднъж вече го победиха във втория ден на турнира. Националния отбор на момичетата (16) отстъпи с 53-63, след като изиграха един много оспорван мач, но в последната част силите на момичетата не издържа и те загубиха двубоя. Така утре от 11:00 часа тимът на Таня Гатева отново ще срещне втория отбор на Румъния в битка за третото място в турнира за Балканската купа в Букурещ. На финала за първо място ще се срещнат Унгария и Румъния - 1.

 

Мачът започна оспорвано за двата отбора и след първите 10 минути румънките успяха да се измъкнат с три точки аванс. Последва още една оспорвана част, в която двата отбора си размениха на няколко пъти водачеството, но на почивката румънките пак имаха аванс от 4 точки. В началото на третия период домакините отново дръпнаха в резултата, а в края българките пак успяха да изравнят. В последната част националките на Румъния тотално надиграха кадетките ни, като си осигуриха комфортен аванс и спечелиха двубоя.

 

Гергана Иванова бе най-резултатна за България като завърши с 26 точки и овладя 6 борби, Карина Константинова реализира 11. 

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния

 


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА БЪЛГАРИЯ (16) - РУМЪНИЯ - 1 (16)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ПРИ КАДЕТКИТЕ ОТ БАЛКАНИАДАТА В РУМЪНИЯ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (кадетки 16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи