Кадетите пребориха Унгария и са на финал за Балканската купа


Кадетите пребориха Унгария и са на финал за Балканската купа
20-12-2014 20:53

Кадетите на финал за Балканската купа в Букурещ


Кадетите на България победиха Унгария и ще играят на финал за Балканската купа от международния турнир в Букурещ. Момчетата на Мануел Марков се наложиха с 86-76, след като изиграха много тежък и оспорван мач, но в последния период натрупаха значителен аванс и спечелиха срещата. Утре в битка за първото място националите ни ще се изправят срещу първия тим на Румъния, който победи драматично Черна гора с три точки.

 

Мачът започна доста оспорвано като двата отбора си разменяха водачеството на няколко пъти. Силно в тази част се включи Пламен Василев, но в края й, след серия 8-2 за Унгария,  унгарците излязоха напред с четири точки при 27-23.

 

Втория период също бе много оспорван като разликата се запази малка през цялото време. В средата на частта, след  няколко страхотни пробива и много добро включване на гарда Лъчезар Димитров, българите излязоха напред за първи път с 8 точки при 39-31. До края на първото полувреме обаче, кадетите изпуснаха контрол в защита и унгарците отново стопиха пасива си на 3 точки на почивката (43-40).

 

В началото на третия период унгарците отново обърнаха в резултата и последваха много оспорвани минути, в които двата отбора си разменяха водачеството. В края на частта българите подобриха защитата и излязоха с 6 точки напред (67-61). Кадетите започнаха последната част много силно със серия 5-0 и за първи път излязоха с 10 точки напред при 71-61. След това постепенно увеличиха преднината си, която задържаха до края, а унгарците не успяха да я намалят и загубиха двубоя.

 

Пламен Василев, който пропусна последните две срещи се включи отлично и беше най-резултатен за победата на България, като завърши с 20 точки и 7 борби. Той спечеи и приза за MVP. 19 точки отбеляза Лъчезар Димитров, Ивайло Тонев отбеляза 18 и овладя 7 борби, а 11 отбеляза Влади Аврамов и също хвана 7 борби.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния

 


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА БЪЛГАРИЯ (16) - УНГАРИЯ (16)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНИАДАТА В БУКУРЕЩ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (16), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи