Националките (16) в битка за финал срещу Румъния


Националките (16) в битка за финал срещу Румъния
20-12-2014 15:12

Кадетките без Янина Тодорва и Стефани Пендова

 

След като приключи първия етап от турнира на Балканската купа за кадети и кадетки в Букурещ, родени 1999/2000 год. , днес започват полуфиналните двубои. В турнира при момичетата участие взеха четири отбора, тъй като един от тях не пристигна. Това са България, Унгария и два отбора от Румъния. В първия кръг отборите играеха по схемата всеки срещу всеки, а днес първия отбор в класирането ще срещне последния и вторият ще играе срещу третия.

 

Момичетата, водени от Таня Гатева и Красимира Банева, постигнаха две победи и една загуба в първия мач от Унгария и заеха второ място в класирането до момента. Днес от 18:15 часа те ще се изправят на полуфинал отново срещу първия тим на Румъния, който победиха вече един път с 58-50 във втория ден на турнира. Различното в днешния мач е това, че кадетките ще излязат без две от най-важните си състезателки, които бяха в основата на успеха в първия мач. Това са Янина Тодорова и Стефани Пендова, които получиха контузии в глезените и ще бъдат извън игра известно време. Момичетата преминаха преглед днес в болницата в Букурещ, но няма опасност от счупвания. Техните съотборнички днес ще дадат всичко от себе си, за да спечелят заради тях двубоя и да играят за първите места в турнира.

 

Може да следите резултата на живо с BGbasket.com ТУК.

 

В следващия мач малко по-рано от 16:00 часа непобедената Унгария ще срещне втория отбор на Румъния, който е без успех до момента.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ПРИ КАДЕТКИТЕ ОТ БАЛКАНИАДАТА В РУМЪНИЯ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 


Тагове: България (кадетки 16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи