Днес завършва първата фаза на Световното за жени


Днес завършва първата фаза на Световното за жени
(сн. fiba.com)
30-09-2014 09:42

Днес е последният ден от груповата фаза на Световното първенство за жени в Турция. Два отбора – домакинът Турция и САЩ вече се класираха директно на четвъртфинал, а днес още два отбора ще го направят. Други осем пък ще продължат към осминафиналната фаза, където ще се борят за влизане в осмицата.

 

Испания и Чехия ще се борят за първото място в група А днес, което значи и класиране в осмицата. Същото важи и за мача между Австралия и Беларус в група С, победителят от който ще прескочи втората фаза.

 

Другите четири отбора за четвъртфиналите ще бъдат определени след квалификационните осминафинални мачове, в които ще участват вторите и третите отбори в групите. Последният в класирането на всяка група приключва участието си в първенството. Два отбора вече са сигурни за последни места в групите си – Мозамбик от група В и Ангола от група D.

 

Освен дербито за първото място, в група А ще има и друг важен мач – между Бразилия и Япония. Победителят от него продължава напред, а загубилият отпада от първенството.

 

В група В днес е важна борбата за второ и трето място между Франция и Канада, докато съдбата на Турция и Мозамбик е ясна.

 

Група С е подобна на група А. Освен мача за първо място между Австралия и Беларус, има още една важна среща, която ще определи кой продължава напред и кой отпада – Куба или Южна Корея.

 

В група D Сърбия и Китай ще си разпределят второ и трето място в директен сблъсък, САЩ е директно на четвъртфинал, а Ангола отпада.


СТАТИСТИКА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ 


СТАТИСТИКА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ 


СТАТИСТИКА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ


СТАТИСТИКА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА D НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ


КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Световно първенство 2014 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи