Кавалиърс е първият шампион в новия сезон на Столичната 3х3


Кавалиърс е първият шампион в новия сезон на Столичната 3х3
14-09-2014 22:40

Отборът на Кавалиърс стана победител в първото издание за новия сезон на Столичната Лига 3х3. Победителите са в състав: Васил Бачев, Христо Гатев, Цветан Стоилов и Станислав Петрунов.

 

Часове преди Световното първенство по баскетбол, центърът на София се превърна в баскетболна арена.  Причината е, че започна новият сезон на Столичната 3х3 Лига с едно невероятно откриване. Турнирът, който е част от Международния турнир на ФИБА 3Х3, събра на едно място днес много баскетболисти, фенове и привърженици на баскетболната игра. В надпреварата взеха участие 16 отбора, а изненадата бе отбор, който бе дошъл от Русия.

 

На финала в доста оспорван мач с невероятни изпълнения отборът на Кавалиърс се наложи над Nord Gym  и така стана първият шампион за новия сезон на Столичната Лига 3х3. На трето място се класира отборът на 61, а четвърти остана миналогодишният шампион Non Stop, който представи България на FIBA 3x3 World Tour в Букурещ. Победителите спечелиха награден фонд от 450 лв, вторият отбор – 250лв., а третите – 150, както и точки в общата ранглистата.

 

 

В Княжевската градина пред паметника на Съветската армия отново бяха поставени баскетболни кошове и официална настилка за 3х3, които са задължителни за този вид турнири. И въпреки, че дъждът отново се опита да попречи на турнира, той все пак се състоя като продължи до късно вечерта.   

 

За доброто настроение на участниците и зрителите имаше страхотна музика и безплатна напитки през целия ден. На турнира се проведе и атрактивен конкурс по забивки. Победител в него стана Красимир Михайлов, който спечели чисто нови кецове от от K1X.

 

През 2015 година български отбор отново ще участва във FIBA 3x3 World Tour. За да получат промоция за големите състезания, отборите от България трябва да трупат точки за световната ранглиста 3x3planet, след всеки турнир.

 

Феновете на баскетбола могат само да  се радват, защото столицата ни я очакват все повече и по-атрактивни турнири през новия сезон.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи