Хасково 2012 обяви първо ново попълнение


Хасково 2012 обяви първо ново попълнение
22-07-2014 14:00

Ръководството на Хасково 2012 започна представянето на новата си селекция за сезон 2014/2015г. с привлечената на поста плеймейкър чужденка – Олга Дубровина.

 

172-сантиментровият украински гард не се нуждае от особено представяне, тъй като е добре позната на баскетболните фенове в България. През изминалата кампания Дубровина спечели златните медали в родното й първенство, защитавайки цветовете на Елизабет Баскет. За 29 минути средно на мач тя регистрира показатели от 9.6 точки, 6.7 асистенции и 3 борби. Кариерата на състезателката преминава през Украйна, Италия и България, където носи екипа на Нефтохимик 2010 за два сезона.

 

Ето какво сподели Олга преди завръщането си в България:

Наистина съм радостна, че имам възможността да играя в Хасково. Много съм развълнувана относно амбициите на клуба и неговия прогрес по пътя на достигане на най-високото място в българската лига. Искам да кажа „благодаря” на треньорката Елена Станкова и на президента на клуба за кредита на доверие, който ми дадоха. Играла съм в България преди и обичам хората там, които са гостоприемни. Сигурна съм, че ще бъде много вълнуващ сезон. Ще се видим на терена.

 

Олга е много интелигентен състезател и боец на терена. Не беше необходимо да говорим дълго. Уточнихме приоритетите бързо и целите, които преследваме.” – заяви старши треньорът на Хасково 2012, Елена Станкова.

 

Още две чужденки са част от селекцията на Хасково 2012, които ще бъдат представени на по-късен етап. Договорите си с клуба продължиха капитанът на отбора Жени Димитрова, Мария Светославова, Катерина Рудева и Яна Кожухарова. Пред подписване са и още няколко български състезателки.

 

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 


Тагове: Хасково 2012, Олга Дубровина
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи