БУБА Къп влезе в официалния календар на ФИБА Европа


БУБА Къп влезе в официалния календар на ФИБА Европа
(сн. Sportsimages.bg)
02-07-2014 13:03

Турнирът организиран от БУБА баскетбол получи много сериозно международно признание


Турнирът БУБА Къп влезе в официалния календар на ФИБА Европа, научи BGbasket.com. Това е единственото състезание за 12-годишни момчета в него и без съмнение е сериозно признание за организаторите му от БУБА баскетбол. Основен човек, който помага финансово за организацията е Емануил Божков, с чиято голяма подкрепа турнирът се реализира.


Вече пет издания БУБА Къп събира отбори за 12-годишни момчета, които показват своите качества още от тази ранна възраст. В години турнирът се утвърди и получи признанието и от ФИБА Европа, която го включи в официалния си календар.


Тази година ще бъде шестото поред издание на БУБА Къп, а то ще се проведе от 19 до 21 септември. Мястото отново ще е зала "Румен Пейчев" на стадион "Българска армия", където бе и миналата година. Тогава победител стана италианският Римини, а БУБА остана на второ място.


Идеята тази година е да има осем отбора. Засега потвърждение за участие са дали тимовете на Дан Дачан (Румъния), ФОКА Крагуевац (Сърбия) и Леотар Требине (Босна и Херцеговина), чийто собственик е легендата Деян Бодирога.

 

Тази година турнирът ще е за момчета родени след 1 януари 2002 година.

 

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: БУБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи