Левски първи в група В при момчетата (14) за една точка


Левски първи в група В при момчетата (14) за една точка
15-06-2014 18:03

Етър 49 спечели група А и е на четвъртфинал


Етър 49 спечели група А на финалите за момчета (14), в която имаше най-много обрати в класиране. Великотърновци победиха Видабаскет с 60-47 и така двата тима завършиха с по 2 успеха и 1 поражение. Търновци обаче са първи поради победата в директния двубой.


Академик Пловдив остана на третото място, след като днес взе първата си победа. Тимът надигра Берое с 62-46 и така застана пред заралии в класирането. Така Етър 49 се класира за четвъртфинал, Видабаскет и Академик са на осминафинал, а беройци си заминават.


Победител в група В стана Левски. "Сините" паднаха от Тунджа Ямбол със 75-80 след продължение, но при тройната въртележка заеха първото място. Двата тима плюс Академик София завършиха с по 2 победи и 1 поражение. Точковата разлика от директните двубои е Левски +3, Тунджа +2 и Академик минус 5, а така са и подредени отборите в класирането.


Играта бе равностойна до средата на третата част, когато левскарите заиграха по-силно. При пасив от 3 точки те направиха серия от 10-0 и поведоха със 7. След това "сините" поддържаха преднината си, но в последната минута и половина ямболии се върнаха в мача. Първо те направиха серия от 7-0 и намалиха на точка пасива си при 50 секунди до края, а след това Борис Петров отбеляза за Левски. Последва обаче тройка на Николай Михайлов и така резултатът бе изравнен при 14.9 секунди. Последва неуспешна атака за Петров, но и грешка за Тунджа, с което мачът отиде в продължение. В него Тунджа вкара първите 6 точки, а имаше и шанс да поведе с още. Ямболии обаче го изпуснаха, а Левски намали на 3. След това Тунджа вкара още един кош, който обаче не се оказа достатъчен за първото място.


Втората позиция остана за Академик София, които завършват с два успеха. Днес те се справиха без проблеми с Академик 17 след 71-44. Така Левски е на четвъртфинал, Академик София и Тунджа на осминафинал, а Академик 17 приключи с участието си.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)


КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)


__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Финали за момчета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи