Стефан Михайлов: Във всяка една ситуация чуждестранните баскетболистки се предпочитат пред българските (аудио)


Стефан Михайлов: Във всяка една ситуация чуждестранните баскетболистки се предпочитат пред българските (аудио)
(сн. lap.bg)
29-04-2014 19:52

Днес Дунав 8806 победи Левски като гост, за да изравни финалната серия при жените на 2-2 победи. И в тази среща имаше доста напрежение около съдийството, а ето какво каза старши-треньорът на „сините” Стефан Михайлов:

 

„Всички казват, че нивото на българския женски баскетбол е много ниско – няма успехи. Аз от четири години съм треньор на Левски и една съм бил на Стара Загора. Има чуждестранни баскетболистки, които във всеки един мач, във всяка една ситуация се предпочитат пред българските баскетболистки.

 

Каква да им е мотивацията на момичетата? Стават на 19 години, обажда се мениджърът „Х” – 1000 евро заплата, Испания. Излъжат я с три заплати и после продавачка на пазара в Мадрид. И няма баскетболистки, това е проблемът.

 

Мачът не беше лош, аз не мога да кажа нищо на нашите момичета. Бориха се буквално до последната секунда.

 

23 часа Дунав 8806 се оплакват от съдийството. Президентът им щял да връчи медали на Стефан Станев, да му връчва каквото иска. Голямо реване със съдиите. Ивайло Ресиловски е свирил един мач на Рилски спортист, дойде и свири един мач, после той е виновен. Други клубове – този няма да свири, онзи няма да свири. Всеки си избира съдии. И ние тук – учебно поле, да идват да се учат на момичетата как се свири.

 

Мача отиваме и го играем, не е голяма трагедия. Почивката ни ще стане с три дни по-малка. Ние в това първенство каквото трябва, сме го направили вече.”

 

Цялото изказване на Михайлов чуйте в аудио файла ТУК.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Стефан Михайлов, Левски (жени), НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи