Иван Лепичев: Сезонът е по-добър от предишния, отборът ни има потенциал


Иван Лепичев: Сезонът е по-добър от предишния, отборът ни има потенциал
(сн. Ивайло Андреев)
07-04-2014 20:30 | Rilskibasket.com

Сезонът в НБЛ-жени приключи за женския Рилски спортист, след като тимът отпадна от Нефтохимик 2010 на четвъртфинал. Старши-треньорът на самоковки Иван Лепичев направи анализа си както за втората и последна среща в серията, така и за изминалия сезон. Той говори и какво трябва да се промени, за да израсне тимът следващата година:

 

„Въпреки загубата, аз съм доволен като треньор, отборът ни бе конкурент на един от най-добрите тимове в България - Нефтохимик 2010! Този мач бе един от поредните, които ние можехме да спечелим, проявяваме слабост и най-вече отсъствието на Стефка Митева под коша се оказа фатално. В мачовете без нея ние хващаме 10-15 борби по-малко под нашия кош, което нормално рефлектира на играта ни.

 

Имаше неща, които се опитваме да изкусурим цял сезон, като например по-малък технически брак на младите ни състезателки. Благодарение на такива грешки Нефтохимик взе този мач. Ние имахме възможността на 3-4 пъти да изравним и да доведем мача най-малко до продължение. Но аз за себе си не мога да бъда недоволен!  За пореден път го казвам: Момичетата изиграха пореден добър мач!

 

Сезонът е по-добър от предишния. За мен лично като треньор винаги има нещо малко повече, което сме могли да направим. Но отбор не се гради за 7 месеца. Реално в този състав ние сме толкова заедно.  Опитахме комбинация между млади и 1-2 опитни състезателки, с които направихме добри мачове през сезона. Изпуснахме с кош-два четири мача тук в Самоков, където можехме да спечелим, но това е играта! Но за мен отборът има потенциал.

 

Надявам се с благословията на г-н Георгиев да добавим няколко състезателки, за да не играят основните като Наталия Топалова, по 35-40 минути, да имаме ротация. Цветелина Николова игра прекрасно срещу Нефтохимик, но проявите й са епизодични. Ако тя играеше непрекъснато така, щеше да допринесе доста за отбора.

 

Остава въпросът кои ще са догодина в състава, ако все пак и г-н Георгиев реши, че аз ще съм треньор за следващият сезон, разбира се. Както казах, искам да запазим ядрото и да добавим няколко добри състезателки за по-голяма ротация.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Иван Лепичев, Рилски спортист (жени), НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи