Официално бе открита зала „Румен Пейчев”


Официално бе открита зала „Румен Пейчев”
Децата на Румен Пейчев Васил и Мариела откриха плочата на входа на залата (сн. Sportsimages.bg)
20-01-2013 19:39 | Иван Вълчанов

Днес официално бе открита възстановената баскетболна зала на стадион „Българска армия”. Тя вече носи името на легендата на клуба и българския баскетбол Румен Пейчев.

 

Стотици гости се събраха, за да видят съоръжението, било арена на легендарни мачове през годините. Тя бе открита с голямото дерби между Левски и ЦСКА, а на паркета излязоха едни от най-големите имена, обличали червения и синия екип.

 

„Румен Пейчев беше най-големият ми приятел, човек, с когото сме тръгнали от националния отбор и бяхме заедно до края в нашия живот. Щастлив съм, макар и тъжен заради това, че животът ни го отне, че той получи едно заслужено признание. Искам да кажа, че това беше един от най-големите български баскетболисти с много успехи като треньор и като играч, но преди всичко той беше един изключително етичен човек. Много бих се радвал младите колеги да подражават на неговото поведение. Изключително честен, добър и етичен човек. Понеже съм сигурен, че в момента той ни гледа, искам от името на всички, които сме се събрали, да му обещая, че в този хубав ден, в тази зала ще се направи така, че да се появи новият Румен Пейчев”, каза Петко Маринов преди откриването на плочата, гласяща новото име на залата.

 

След откриването се проведе тренировка на децата от школата на ЦСКА до 8- и 10-годишна възраст. Именно те символизират и на новото начало на клуба.

 


Тагове: ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи