Баскетболистите от Берое посветиха двете си титли на кмета


Баскетболистите от Берое посветиха двете си титли на кмета
12-04-2012 12:59

След като в понеделник баскетболният отбор на Берое спечели турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол, а преди това и шампионата на страната в А група без загуба, вчера състезателите връчиха копия на спечелените спортни трофеи на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Двете титли им осигуряват възможност за участие в Националната баскетболна лига на България.

 

Ясен Начев от Управителния съвет на клуба и капитанът на отбора Бойко Миленков връчиха купите на градоначалника в присъствието на спортни деятели от общината и общински съветници, изпълнителния директор на отбора Васил Кифев, треньора Георги Младенов, баскетболистите и представители на медиите.

 

Кметът Живко Тодоров определи представянето на отбора като безапелационно: „Това което постигнахте през тази година е нещо уникално. Да има отбор, който не познава загубата цял сезон се случва рядко. Затова се радвам, че това стана точно в Стара Загора. Имаме прекрасна публика, добър отбор и ръководители. Вие се доказахте като истински спортисти и победители. Този сезон вие го направихте безинтересен, защото бихте всички наред и още след десетата минута на всеки мач се знаеше кой ще победи. Но следващият ще бъде голямо предизвикателство. Общината и хората признават вашия труд. Ние ще ви помагаме, за да направим така, че в горната лига да имаме необходимия бюджет и адекватна база. Уверявам ви, че общината и обществеността на Стара Загора са признателни и твърдо подкрепят вашите усилия".

 

 

Представителите на клуба бяха категорични в оценката си, че техния успехът се дължи в голяма степен на неговата помощ, а от друга страна капитанът на отбора Бойко Миленков, пое ангажимента от името на състезателите, да направят всичко което е по силите им за да защитят достойно името на Стара Загора и Берое в НБЛ.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи