„Армеец Арена” ще се казва новата спортна зала в София


„Армеец Арена” ще се казва новата спортна зала в София
07-07-2011 22:05 | mediapool.bg

Застрахователните дружества “Армеец“, “Алианц“ и мобилният оператор “М-Тел“ са финалисти в конкурса за генерален спонсор на новата спортна зала на Четвърти километър, съобщиха от Национална спортна база, стопанин на сградата. Фаворит на държавата обаче е “Армеец“, собственост на “Химимпорт“.

 

Залата ще се казва “Армеец арена“ потвърди по-късно в четвъртък изпълнителният директор на застрахователя Цветанка Крумова. "Участието ни беше донякъде и емоционално, тази година имаме 15-годишнина, а и думата "Армеец" е свързана с мястото, на което е построена залата", каза Крумова. На терена на спортния комплекс преди време имаше тренировъчно игрище на ЦСКА.

 

Договорът с “Армеец“ ще е за 5 години, а с годишната вноска ще се покрива съществена част от разходите за поддръжка на залата. Тя е около 2.5 млн. лева годишно, а спонсорството ще струва на “Армеец“ между 1.2–1.6 млн. лева.

 

Официално новата зала, изградена от “Главболгарстрой“ за 108 млн. лева с ДДС, ще се открие на 30 юли с приятелския волейболен мач България – Сърбия.

 

“Армеец арена“ ще е домакин на най-големия тенис турнир в историята на България – Турнира на шампионките на WTA. Договорът е за три години от 2012 г. включително и ще струва 3 млн. лева на държавата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи