Кристиян Борисов също ще играе в Балкан


Кристиян Борисов също ще играе в Балкан
Кристиян Борисов ще играе в Балкан (сн. vidabasket.com)
19-01-2011 09:10

Кристиян Борисов ще продължи кариерата си в отбора на Балкан. 22-годишният плеймейкър се е разбрал с ръководството на ботевградчани и ще облече "зелено-белия" екип. Така Борисов ще е второто ново попълнение на тима след Цветелин Иванов

 

Борисов започна сезона в Дунав 2007 и бързо се превърна в един от основните играчи на лидера в А група. Той игра във всичките 10 мача досега и получаваше средно по 28.3 минути игрово време на терена. В срещите с екипа на русенци Борисов направи средно по 19.4 точки и 6.3 асистенции. Най-силният му мач бе срещу Берое, когато отбеляза цели 37 точки.

 

Борисов ще облече екипа на Балкан за втори път в кариерата си. През сезон 2007/2008 той отново бе в Ботевград и изигра 22 мача. В тях той имаше средно по 5.2 минути и правеше по 1.4 точки на мач. Миналият сезон пък Борисов бе във Видабаскет, където за 16 мача записа 18.9 точки и 5.6 асистенции.

 

„За мен това е голяма възможност, че ще мога да играя в НБЛ. Не приех много лесно офертата на Балкан, замислих се за перспективите, които имам и в Ботевград и в Русе. Смятам, че това е крачка напред в кариерата ми да мога да се докажа и тепърва да играя по-добър баскетбол. В Русе нещата бяха много добре. Организационно нямах никакви оплаквания, наистина всичко бе на високо ниво, горе-долу като това в НБЛ. Благодаря на старши треньора Николай Господинов, че ми даде шанс и благодарение на мачовете там ме забелязаха" коментира за BGbasket.com Кристиян Борисов.


СПИСЪК НА ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи