Вероника Джикова прекрати състезателната си кариера


Вероника Джикова прекрати състезателната си кариера
(сн. facebook.com/rilskibasketcom)
20-04-2024 16:00 | Деляна Кадиева

Капитанът на Рилски спортист Вероника Джикова изигра последния си мач след спечелването на бронза в женската А групата. Баскетболистката завърши състезателната си кариера, като оттук нататък ще продължи развитието си изцяло като треньор.

 

Гардът вече има мачове като помощник треньор в школата на Рилски спортист, а през миналия сезон бе и част от щаба на националния отбор за момичета до 18 и 20 години. Впоследствие стана и асистент в щаба на представителния ни тим за жени.  

 

Джикова е продукт на школата на Рилецо, а това бе третия престой за нея в женския отбор след тези от 2007 до 2013 година, както и през 2014/2015. Със състава на Маргарита Маринкова тя има спечелени два бронзови медала през последните два сезона, Купа на България тази година, както и второ място на същия турнир.

 

 

Родената в Самоков състезателка сложи край на своя професионален път на 34-годишна възраст. Срещу нейното име личат средни показатели от 10.9 точки, 5.8 борби и 5.5 асистенции за 26 мача с екипа на Рилски през миналия сезон. Преди това 179-сантиметровата баскетболистка се подвизава в Хасково 2012, Монтана 2003 и Славия, италианския Мерчеде и исландския Стрянан.

 

Може да се похвали с титлата и Купата на България, които завоюва с Монтана. С Хасково има бронз в родния шампионат и сребро за купата на страната. С „белите“ спечели на три пъти бронза в женската А група и съответното отличие за Купата на България.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Вероника Джикова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи