Филаделфия мина през обрат за място в плейофите (видео)


Филаделфия мина през обрат за място в плейофите (видео)
(сн. Philadelphia 76ers/Twitter)
18-04-2024 09:26 | BGbasket.com

Филаделдия Севънти Сиксърс се добра до плейофите в Източната конференция на НБА. Съставът на Ник Нърс оцеля срещу Маями Хийт със 105:104 в мача от плей-ин турнира между седмия и осмия. В „Уелс Фарго Сентър“ тимът от щата Пенсилвания трябваше да наваксва двуцифрен пасив, а в последните секунди успя да намери и пътя към успеха.

 

Това се оказа достатъчно за Филаделфия да си подпечата билета за Топ 8 на Изток, където ще има за съперник отбора на Но Йорк Никс, който финишира на втората позиция след края на редовния сезон отвъд океана. От своя страна момчетата на Ерик Сполстра ще имат още един шанс да се класират за плейофите. 

 

 

 

Джоел Ембийд, Тайрийз Макси, Тобайъс Харис и Кайл Лаури бяха в основата на силното начало за домакините и за контрола върху събитията на паркета. Постепенно усилията на Джими Бътлър и Тайлър Хиро доведоха до пълния обрат, както и до точка аванс за гостите в края на дебютния период.

 

 

 

„Горещите“ удължиха възхода си и в началото на следващата част, тъй като стигнаха до първи двуцифрен аванс, изграден от Хайме Хакес – младши и Бътлър. Опитите на Филаделфия да отговори подобаващо се оказаха по-скоро неуспешни, което бе достатъчно за Маями да се прибере в съблекалнята при 51:39.

 

 

 

Точните стрелби на Бам Адебайо и Бътлър оставиха водачеството в ръцете на отбора от щата Флорида и в хода на третата част. Сиксъс най-сетне разкриха възможностите си в офанзивен план и върнаха усещането за интрига чрез Бъди Хийлд и Никола Батум, но Кевин Лав и Хакес – младши се постараха Хийт да устискат крехка преднина 5 точки след 36 минути игра.

 

 

 

Домакините не се стъписаха от този факт и поставиха ударно начало на последната част, в която обратът бе факт с помощта на Макси и Батум. Драматичните моменти взеха връх и водачеството често сменяше своя притежател. Кош и точен наказателен удар на Ембийд връчиха лидерството на Филаделфия при по-малко от 2 минути до края, но Хейууд Хайсмит постави равенството на таблото. Кели Убре – младши взе пример от своя съотборник, а в ответната атака изстрелът на Хиро зад дъгата бе блокиран от Батум, след което тимът от щата Пенсилвания си подпечата ценния успех в последните секунди. 

 

 

 

Джоел Ембийд се отличи за Сиксърс с 23 точки, 15 борби и 5 асисенции. Никола Батум се разписа с 20 точки, включително и с 6 точни снаряда от далечна дистанция, а на сметката си остави и 5 овладени под двата ринга топки. Тайрийз Макси има 19 и 6 завършващи подавания, Кели Убре – младши приключи с 11 и 8 овладени под двата коша топки.

 

 

 

Тайлър Хиро отговори за Маями с 25 точки, 9 асистенции и 4 точни шута зад  дъгата. Джими Бтлър финишира с 19, 5 завършващи подавания и 5 откраднати топки, Хайме Хакес – младши записа 15 и 5 борби. Кевин Лав и Бам Адебайо нанизаха по 10 точки, като вторият приключи и с 12 овладени под двата ринга топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филаделфия Севънти Сиксърс, Маями Хийт, плейофи
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи