Черноморец се откъсна на върха след нова драма с Рилски


Черноморец се откъсна на върха след нова драма с Рилски
(сн. НБЛ)
07-04-2024 15:10 | BGbasket.com

Черноморец фиксира четвърти пореден триумф в Топ 6 на Sesame НБЛ и погледна смело към спечелването на редовния сезон. Действащите вицешампиони се измъкнаха срещу Рилски спортист с 88:87 в среща от 28-ия кръг, изиграна в зала „Бойчо Брънзов“. Както се и очакваше,  дербито за първото място не разочарова и двата отбора сътвориха поредния драматичен мач помежду им, но в края селекцията на Васил Евтимов превъзмогна изоставането си и се пребори за ценния успех, за да нанесе второ последователно поражение на „скиорите“ и да се настани еднолично на върха във временното класиране.

 

За действащите вицешампиони се завърна техния капитан в лицето на Христо Захариев, но участие в двубоя не взе Тони Троша, а извън групата бе Шон Смит, който бе наказан за този двубой. Освен това Андрей Иванов напусна предварително игра заради натрупани 5 лични нарушения.

 

Срещу името актуалния носител на Купата на България личат 23 победи и 5 загуби, а съставът на Любомир Киров остава на второто място с 21 успеха и 7 поражения. На 10 април (сряда) Черноморец ще домакинства на Черно море Тича, докато Рилски ще има визита на ЦСКА.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Бързото темпо и играта под коша взеха надмощие в откриващите минути. Травис МакКонико, Ладериън Грифин и Андрей Иванов се превърнаха в главни действащи лица за домакините, докато от другата страна Майкълин Скот и Алекс Симеонов се нагърбиха с отговорност в нападение. Постепенно честите нарушения развалиха статуквото от гледна точка на скоростта, а гостите намериха сили да си изградят крехка преднина от 2 точки в края на встъпителния период.

 

Чавдар Костов, Джоузеф Лоусън и Скот се превърнаха в кошмар за защитата на домакините в началото на следващата десетка, когато „скиорите“ започнаха да докосват двуцифрената разлика. Христо Захариев, Иванов и МакКонико не останаха длъжни, връщайки живота в редиците на „акулите“. Последните обаче не бяха готови за Джон Флорвиъс, който напомни за своето присъствие и предостави възможността на Рилецо да се оттегли в съблекалнята при 43:37.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Присъствието на Флорвиъс бе сред основните фактори и на старта на третата чат, тъй като самоковският тим съумя да остане на лидерската позиция. Нов импулс, дело на Виктор Онудиуе, Христо Захариев, Иванов и МакКонико, както и заздравяването на защитата, изравниха силите за пореден път. Все пак действащите вицешампиони нямаха лек срещу Симеонов и Костов, които имаха последната дума и издействаха 4-точков аванс след 30 минути игрово време.                

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Положителната емоция се пренесе в лагера на актуалния носител на Купата на България в откриващите моменти на заключителната четвърт, а на сцената изгряха братята Захариеви, Иванов и МакКонико, като усилията им се оказаха достатъчни да провокират обрата. Драмата започна да взима превес и честата смяна на водачеството затвърди тези впечатления. Ключови изяви на Костов и Флорвиъс изведоха „скиорите“ с 5 точки напред при по-малко от 3 минути до края. МакКонико и Милен Захариев оставиха живи надеждите на „акулите“, но във финалните акорди важен кош на Алън Анрет и върна спокойствието в гостуващия лагер. Американецът продължи да бъде колеблив от наказателната линия, след което Алекс Уандие и Христо Захариев доближиха домакините само до точка във финалните 19 секунди. Нападение по-късно Скот трепна от линията, а в ответната атака Грифин бе точен при пробива си за поредния обрат. След това Скот не успя в последната атака и радостта остана за действащите вицешампиони.

 

Травис МакКонико поведе Черноморец към драматичния успе със своите 26 точки и 7 асистенции. Христо Захариев го последва с 19 и 5 борби, Андрей Иванов се разписа с 14 точки.

 

Чавдар Костов отвърна за Рилски с 18 точки. Майкълин Скот и Джон Флорвиъс имат по 14, като първият остави на сметката си и 8 асистенции. Джоузеф Лоусън реализира 12, Алекс Симеонов завърши с 11 и 9 овладени под двата ринга топки. 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи