Кевин Дюрант окрили Финикс в Денвър (видео)


Кевин Дюрант окрили Финикс в Денвър (видео)
(сн. Phoenix Suns/Twitter)
28-03-2024 10:24 | BGbasket.com

Финикс Сънс си припомни какво е триумф в НБА на бърза ръка и съхрани надежди за директно участие в плейофите. Баскетболистите на Фран Вогъл матираха Денвър Нъгетс със 104:97 в среща, изиграна в „Бол Арена“. „Слънцата“ взеха нещата в свои ръце още през първото полувреме и до финалната сирена отблъснаха всички опити за щурм на действащите шампиони, стопирайки серията им от четири поредни успеха отвъд океана.

 

Финикс се придвижи до седмото място във временното класиране на Западната конференция с 43 победи и 30 загуби, а съставът на Майк Малоун държи еднолично върха с 51 успеха и 22 поражения. На 30 март (събота) Сънс ще гостуват на Оклахома Сити Тъндър, докато Денвър ще има домакинство на Минесота Тимбърулвс.

 

 

 

Предпоставки за зрелище и интрига не липсваха още в откриващите минути. Кевин Дюрант, Грейсън Алън, Девин Букър и Брадли Бийл се погрижиха нападението на гостите да върви като по ноти, докато от другата страна главна роля имаха Арън Гордън, Майкъл Портър – младши, Кентавиус Колдуел –Поуп и Коли Гилеспи. По този начин светлинното табло светеше при 29:29 в края на дебютния период.

 

 

 

„Слънцата“ удариха първи през следващата част и често докосваха двуцифрената преднина чрез Бол Бол и Дюрант. Обичайните заподозрени за домакините от първата четвърт и проблясъци на Никола Йокич изравниха силите, но Дюрант имаше последната дума в края на първото полувреме, за да вдъхнови тима от щата Аризона да се прибере в съблекалнята с аванс от 7 точки.

 

 

 

Наказателната акция на Дюрант придоби още по-сериозно влияние през третата част, в която Финикс погледна уверено към двуцифрената разлика. Последва подем от страна Денвър, като в главни действащи лица се превърнаха Йокич и Гордън, но това не стъписа Сънс, които след 30 минути игра се радваха на актив от 10 точки.

 

 

 

Гостите не намалиха оборотите и на старта на заключителната четвърт, когато силното включване от пейката на Ерик Гордън запази спокойствието в редиците им. Въпреки че Йокич напомни за своята гениалност, силите на Нъгетс да отвърнат на удара бяха на привършване, което се оказа достатъчно за Алън и Дюрант да сложат точка на спора.

 

 

 

Кевин Дюрант засенчи защитата на домакините и напомни какво страшилище е в офанзивен план за Финикс, отчитайки се със своите 30 точки, 13 борби и 5 чадъра. Девин Букър се разписа със 17 точки, Грейсън Алън прибави 13, по 10 имат Ерик Годрън и Брадли Бийл, който приключи и със 7 асистенции.

 

Никола Йокич блесна за актуалните първенци с 22 точки, 9 борби и 10 асистенции. Майкъл Портър – младши (6 овладени под двата ринга топки) и Арън Гордън (8 овладени под двата коша топки) реализираха по 18. Кентавиус Колдуел –Поуп записа 13 точки, 6 борби и 6 завършващи подавания, Реджи Джаксън вкара 11.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кевин Дюрант, Финикс Сънс, Денвър Нъгетс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи