Кметът на Плевен връчи плакет на Спартак


Кметът на Плевен връчи плакет на Спартак
(сн. Плевен прес)
20-03-2024 12:28 | BGbasket.com

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха представители на Спартак по-рано през деня. Причината е спечеленото сребро от страна на „синьо-белите“ в турнира за Купата на България в края на миналата седмица в Бургас, съобщават медиите в града. На поканата на местната управа се отзоваха старши треньорът Любомир Минчев, мениджърът Богдан Петков, треньорът в клуба и асистент в щаба на мъжете Тодор Тодоров, както и капитанът Станимир Маринов.

 

От името на общината д-р Христов връчи Плакет на кмета, а председателят на Общинския съвет поднесе поздравителен адрес.

 

"Радвам се да посрещна представителите на баскетболния отбор и да ги поздравя с участието им на финала. Въпреки че завършиха втори, за нас те са победители и се радвам да ги поздравя с тази победа, и да им пожелая бъдещи успехи", каза д-р Христов. 

 

Участие на финал на плевенски отбор не се е случвало от 28 години. Направихме и невъзможното да се съберем всички плевенчани. Поставихме видеостена на центъра и излъчвахме финала на живо. Още тогава казах, че независимо от резултата, това е изключителен успех. Този отбор с това ръководство и с помощта на общината, и на отделни спонсори се движи в правилна посока. Можем да надградим и да имаме изключителни успехи. Правихме всичко възможно и за обновяване на спортната инфраструктура в Община Плевен“, допълни Иван Малкодански.

 

 

"За първи път от 28 години плевенският баскетбол отново е на финал дали в първенството, дали за Купата на България. За съжаление на финала не изглеждахме както ни се искаше. От тук нататък влизаме в решителната част от сезона в първенството. В края на април започват плейофите, надяваме се да влезнем в битката за медалите", каза и мениджърът на клуба Богдан Петков. 

 

Любомир Минчев сподели какви са били емоциите на играчите на Спартак преди и след финала:

 

Радвам се, че успяхме да зарадваме феновете в Плевен. Имаше удовлетворение с достигането на финала, но след него и в отбора надделя едно друго чувство. Но това е част от спорта – има и победи, и загуби. Има още едно състезание тази година, надяваме се и там да стигнем до финал, и да се реваншираме."

 

От своя страна Станимир Маринов изрази надежда, че добрите години пред отбора тепърва предстоят.

 

Има градация. Отборът се нуждае от подкрепата на общината. Славните години ще започнат да се връщат в Плевен. Имаме голяма конкуренция, но все пак успяхме да стигнем до финал, затова мисля, че вървим в правилната посока. Ако има добра отборна игра от общината и клуба, ще имаме добри години.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Купа на България, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи