Любомир Минчев: Чисто физически сме готови да издържим на финала


Любомир Минчев: Чисто физически сме готови да издържим на финала
(сн. БФБ, Краси Веселинова)
16-03-2024 19:38 | Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Бургас

Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев сподели мнението си след победата срещу Балкан в „Арена Бургас“, която класира тима му за финала на Купата:

 

„Не знаех, че толкова години Спартак Плевен не е бил на финал, но тази гледна точка не ме интересува. Радваме се, нормално е да има положителни емоции и от резултата и че се класирахме, и от това, че за мен играхме твърдо. Според мен и двата отбора трябва да бъдат поздравени, независимо че днес сме победители, Балкан също доста се и беше твърда игра.

 

Спечелихме накрая, преди това мачът беше хикс с малки наши повеждания, на приливи и отливи, но горе-долу ние водихме през повечето време. В един момент и добрата зашита, и някои техни пропуски даде разлика, заради което ни беше доста по-комфортно в последните две минути.

 

Смятам, че направихме добра подготовка в паузата с играчите, които бяха здрави и в Плевен, тренирахме добре. Предполагам, че и другите са го правили. Смятам, че ние чисто физически сме готови да издържим.

 

Притеснителното за мен относно Талиб Зана е, че той е в Рамадан и пости. Не яде и не пие през деня, което изтощава, затова изглеждаше така уморен. Нищо не можем да променим. Не ме е информирал да има по-сериозна болка.

 

И двата отбора са ни били и са ни трудни, нямам предпочитан съперник за финала.

 

Не знам колко фенове ще има от Плевен на финала, ако има, ще се радвам, но мен ме интересуват спортно-техническите неща."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Спартак Плевен, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи