Международен проект събира на едно място фенове от седем града в Арена Ботевград


Международен проект събира на едно място фенове от седем града в Арена Ботевград
08-01-2016 18:05

Международен проект „Фенове срещу насилието“, в който участва Българската федерация по баскетбол, ще събере на едно място феновете на седем отбора в баскетболното първенство.

 

Събитието ще се проведе на 16-и януари в Арена Ботевград и ще бъде открито от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов. То ще започне от 14.00 часа, а след него ще бъде срещата от 15-ти кръг на НБЛ Виваком между Балкан и Черно море Порт Варна. На него ще бъде показана презентация за същността на проекта и какво предстои да бъде направено в България. За целта са поканени фенове от Варна, Ямбол, Самоков, Русе, Ботевград, Троян и Правец, както и представители на клубове от НБЛ, БФБ, Община Ботевград и органи на реда. 


На срещата ще бъдат обявени резултатите от национален доклад, който ще установи сегашното състояние на агресията сред феновете в страната. Проучването е изготвено, след като бях проведени 750 анкети от феновете в цялата страна и интервюта с фен лидери и представителите на клубовете в НБЛ Виваком.   

 

Ще се проведе и дискусия за формиране на активна фен платформа в България и ще бъдат обсъдени проблемите с насилието при феновете. В България случаите не са толкова много, както знаем. Най-мащабен бе, когато масов бой прекъсна двубоя Левски – Партизан от Адриатическата лига, както и полуфинала за Купата на България от 1-и март 2014 година между Левски и Рилски спортист.

 

В проекта участват още баскетболните федерации на Испания, Литва, Турция и Хърватия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Фенове срещу насилието, БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи