Ники Господинов се завръща в Левски


Ники Господинов се завръща в Левски
03-08-2015 11:07

Николай Господинов ще се завърне на работа в Левски, научи BGbasket.com. Това потвърди и Тити Папазов, който добави, че в клуба ще започне и Васил Христов.

Така Господинов и Христов ще се включат към треньорския щаб на "сините" за предстоящия сезон. Както BGbasket.com съобщи по-рано, Папазов е кандидат за председател на НБЛ.

 

Господинов работи няколко сезона като помощник в Левски преди през миналото лято да отиде в Дунав Русе и да бъде старши. С русенци той стигна до пето място в А група, а игра и финал за Купата на БФБ, но проектът за участие в НБЛ пропадна. Господинов бе вариант и за старши треньор на Черно море Порт Варна и дори имаше среща със Симеон Варчев. Малко преди обаждането от шефа на варненци, обаче Господинов е получил предложение и от "сините" и след няколко дневен размисъл и поради това, че има морален ангажимент към Тити Папазов и Левски, тъй като преди години му бе подадена ръка от клуба в момент, в който е бил без работа, е решил да приеме тяхната оферта. 

 

Христов пък е работил в два клуба от НБЛ. Той е бил помощник на Росен Барчовски в Рилски спортист и на Александър Тодоров в Балкан. Христов работи и с подрастващи в Спортни таланти НСА, а това лято е помощник на Мануел Марков в националния отбор за кадети (16). 

 

Подготовка със "сините" за новия сезон се очаква да започнат и шест момчета от школата на клуба. Скоро се очаква да има повече яснота и около селекцията на отбора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски, Николай Господинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи