Монтана 2003 научи съперниците си в Адриатическата лига


Монтана 2003 научи съперниците си в Адриатическата лига
(сн. chervenkarton.com)
30-06-2023 17:53 | BGbasket.com

Монтана 2003 научи съперниците си за новия сезон в Адриатическата лига. Жребият бе изтеглен днес по време на годишна асамблея на турнира, която се проведе в Славонски брод, Хърватия.

 

Българският тим попадна в група B, където са още Будучност (Черна гора), Слога Пожега (Сърбия), РМУ Бановичи (Босна и Херцеговина), Никшич (Черна гора) и Дуга (Сърбия).

 

В група А са Цинкарна Целе (Словения), Партизан 1953 (Сърбия), Орлови (Босна и Херцеговина), Лавови (Босна и Херцеговина) Грац (Австрия) и Пламен Пожега (Хърватия).

 

Първоначално бе обявено, че в новия сезон на Адриатическата лига ще вземат участие 11 отбора, а не 12. По различни причини обаче Загреб и Кралево се отказаха от надпреварата, като след крайния срок Никшич, Партизан 1953 и Пламен Пожега изявиха желание да се включат, като са били допуснати от ръководството на турнира.

 

В Адриатическата лига отново ще има три етапа. След груповата фаза ще се проведе т.нар Суперлига с участието на най-добрите осем тима до момента, които ще излъчат и участниците във Финалната четворка.

 

Новият сезон започва на 4 октомври, като в първия кръг Монтана 2003 ще приеме Будучност.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи