Петър Георгиев: Така не може да продължават нещата


Петър Георгиев: Така не може да продължават нещата
(сн. НБЛ)
30-05-2023 08:07 | Деляна Кадиева

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев, който е и председател на НБЛ, смята, че трябва да има промени, касаещи съдиите. Той отправи критики към реферите след четвъртия мач на тима му с Черноморец в Бургас, а има ли някакво развитие по темата, вече след края на сезона за Рилски спортист, говори той пред BGbasket.com:

 

„По-сериозни мерки към съдиите, ако остана разбира се, мисля, че трябва да направи Националната баскетболна лига със Съдийската колегия, защото така не могат да продължават нещата. Не трябва трима души да убиват много други. Трябва да има ясни правила, да се дава публичност.

 

Както когато ме накажат мен, на другия ден пише по вестниците, че съм наказан за нещо. Същото трябва да става и със съдиите. Трябва да се публикуват техните оценки всяка седмица или всеки месец и всеки да знае за какво е санкциониран. Трябва да има санкции. Както наказания, така и поощрения. Това е целият смисъл и във всяка област от живота, не само в съдийството. В завода тук така правя – или ги наказвам, или ги награждавам. Давам им пари, когато се справили и им взимам, когато не са си свършили работата.

 

Страх ги е да се публикуват такива неща и никъде никой нищо да не знае за това, че са направили хиляда грешки и то фатални. Иначе всеки човек бърка. Няма такъв безгрешен човек. Но в 1:20 секунди да направиш 10 грешки само в ущърб на единия отбор, това е кражба, това е престъпление.“

 

Петър Георгиев: Поздравявам ЦСКА, но това, което правя аз, го правя с мои пари

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи