Георги Боянов: Ако не можеш да играеш като гост пред пълна зала, значи си сбъркал спорта


Георги Боянов: Ако не можеш да играеш като гост пред пълна зала, значи си сбъркал спорта
(сн. balkan-basket.com)
29-05-2023 22:58 | Мария Маринова

Капитанът на Черноморец Георги Боянов не скри разочарованието си, след като отборът му загуби и втория двубой от финалната серия срещу Балкан в Ботевград. Ето какво каза той след срещата:

 

„Реално за първия мач по-може да ни е яд, защото бяхме в мача, днес тотално ни надиграха. В крайна сметка всеки персонално си има задачи, които трябва да свърши по време на мача. Треньорът е казал на всеки индивидуално, много от играчите не ги спазват тези неща, което може би от тази младост ли, от напрежение ли, от финал ли, не знам. Когато ти се каже да пазиш в защита и да играеш по-отборно в нападение, трябва да го направиш, а не да мислиш само за нападението, а защитата – в този компонент изобщо да не искаш да фигурираш, така че това са нещата.

 

Бих казал, може би само в първия мач имаше някакво психологическо и физическо изтощаване, но за днес не мога да кажа такова нещо, защото имахме достатъчно време от полуфиналната серия да се възстановим. Почти никой от момчетата не е играл финал, освен Ники Георгиев, и това им се отразява по някакъв начин, защото не се спазват нещата, които им говорим и в съблекалнята и като "гейм план". То се вижда и на игрището, че тактически ни надиграват, което означава, че трябва да работим върху тези неща, които трябва да изпълним и които сме се разбрали. Като не се правят, няма как да се случи и следващия мач пак ще е 20 точки за тях и приключваме.

 

Ние можем да върнем серията в Ботевград, защото имаме достатъчно качества всички. Физически сме добре, но чисто тактически, ако не оправим, няма да я върнем. Ако сме фокусирани всички и сме като едно цяло, както сме били в 90% от сезона, ще върнем серията - ще вземем една победа, ще вземем втора и може да се играе и пети мач, но това чисто зависи от всеки един, всеки си има персонална отговорност.

 

Домакинското предимство със сигурност ще ни вдигне нас доста. Въпросът е, че пак, ако го няма този фокус, резултатът може да бъде подобен. Естествено, ние пред нашите фенове играем със сигурност с друго лице, но аз не мисля, че ако не можеш да играеш, когато си гост и когато има пълна зала, значи си сбъркал спорта - това е, това е просто и ясно. Тук бяхме два мача. Минимумът беше да вземем един, максимумът два - нищо от това не свършихме.

 

Аз персонално няма да обвиня никого, но когато има нещо, което сме се разбрали да направим и не се спазва, а треньорът го е казал, значи ти по този начин не помагаш на отбора. Така че дали чисто подбудите са за статистика, за това да си тръгнеш по-рано, след два-три дена, или каквото и да било, или защото на някой му липсва дома обратно в чужбина или някой иска да се прибере вкъщи, аз не мога да отговоря на този въпрос. Знам, че нещата не се изпълняват и не свършихме работата, за която бяхме дошли."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи