Петър Златанович: Формата е временна, класата е вечна


Петър Златанович: Формата е временна, класата е вечна
(сн. balkan-basket.com)
29-05-2023 22:13 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович сподели мнението си след убедителната победа срещу Черноморец, след която отборът му поведе с 2-0 във финалната серия в НБЛ:

 

„Доволен съм, играхме добре и показахме добра енергия. Казал съм, че формата е временна, а класата е вечна. Това не е класата на този отбор, който е в момента, а просто класата на Балкан. Имахме повече енергия. Мисля, че във всеки елемент от играта бяхме по-добри.

 

Мани Суарес не е играл такъв финал, от другата страна Тъкър също не е. Като погледнете статистиката, виждате на кой пречи повече. Дали е до отбора или нещо друго не знам, но съм съгласен, че като цяло ние имаме повече опит от тях. Те имат един Тъкър, в ЦСКА имат Чо, но на всичко това като сложите чертата, имате един Ицо Захариев. Няма какво друго да коментирам.

 

Възможно е да има пети мач в серията. Не мога да кажа, че ще отидем там и ще ги победим на 100%. Ще дадем всичко от себе си, както и енергията, която имахме днес, пък да видим. Мисля, че можем да спечелим един мач там. Както е 2-0, така може да стане и 3-0. Със сигурност и в Бургас ще има хора от Ботевград, но колко – не мога да кажа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи