Петър Георгиев: Отборът беше селектиран правилно, някои не играят феърплей


Петър Георгиев: Отборът беше селектиран правилно, някои не играят феърплей
(сн. НБЛ)
29-05-2023 01:34 | Деляна Кадиева

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев сподели впечатленията си за сезона и тима след загубата за третото място от ЦСКА в Националната баскетболна лига:

 

„От моя страна абсолютно нищо не се е променило. Отборът беше селектиран правилно. Направихме добра предсезонна подготовка. Видяхте, че в процеса на първенството бяхме доста добри. И накрая се получи един спад, който е необясним за мен. Нито условията, нито заплатите са се променили. Не знам дали в друг отбор нещата са толкова точни, колкото при нас. От другата страна някои отбори не играят феърплей спрямо останалите, защото до Нова година играят с един състав, а след Нова година взимат скъпи играчи и обръщат първенството. Това не е добре за баскетбола.

 

Разбира се, че и ние можехме да направим и ние такова нещо, обаче е в интерес на феърплея, ако играеш през целия сезон със същия състав. Да изгоня трима играчи от тези, които са играли, и да взема трима с по-високи заплати и да разваля всичко? В тази зала тук не трябва да се играе баскетбол. Виждате, метални винтове - такава зала в света няма. Да се играят полуфиналите и финали, след като имаме правилник, в който пише, че в зала под 500 човека не може да се играе баскетбол. За тая публика, която имат ЦСКА, и тази зала е голяма, защото имат 20 души.

 

Сега не можем да намерим телевизия, която да предава първенството. Казват, че няма гледаемост. Как да има гледаемост, като се правят такива маймунджълъци. Особено последният мач в Бургас, за който нямам думи да оприлича на какво приличаше. Тримата не са нито съдии, нито нищо. След ситуацията в Бургас аз съм на прага да се откажа от баскетбола. Ако смятат, че тези тримата, които направиха това престъпление в Бургас и не ги накажат, аз се отказвам от баскетбола. 

 

За Людмил Хаджисотиров съм направил абсолютно всичко. 11 години е при мен. Дал съм му пълен картбланш и мисля, че сме работили перфектно. Всеки се изчерпва и му идва нещо в повече и не издържа понякога. Това какво ще се случи тази седмица, която идва, ще стане ясно. Сега не мога да ви кажа. И от него зависи, и от мен. Първо зависи дали аз ще остана в баскетбола. В Самоков няма да има баскетбол без мен. Рилски спортист ще го има, но баскетбол в Самоков няма да има. Знам какво правя 33 години за баскетбола в този град."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Петър Гергиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи