Людмил Хаджисотиров: Това ми беше последната година като старши треньор на Рилски спортист


Людмил Хаджисотиров: Това ми беше последната година като старши треньор на Рилски спортист
(сн. НБЛ)
29-05-2023 00:43 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели, че това е последният му сезон начело на тима. Ето какво още каза той:

 

„Те искаха повече да спечелят. Играеха с повече желание и енергия и в двата мача. За мен това беше основното. Имат най-класния гард в първенството в лицето на Брандън Йънг, Чо и Сотиров също играха силно. И двата отбора са били с очаквания, че ще играят истински финал. Разочарованието очевидно е голямо, но те се съвзеха по-бързо и заслужено спечелиха третото място.

 

В плейофите бяхме близо да се преборим за финал. В четвъртия мач бяхме безобразно ощетени от съдиите. Не казвам, че щяхме да спечелим серията, а че щеше да е заслужено да играем пети мач. Черноморец игра много силно и беше много труден съперник, но щеше да е нормално и заслужено да играем пети мач. Имахме естествено трудности, но това е нормално. Минаваш през тежки битки. 

 

Аз съм уведомил ръководството, че това ми беше последната година като старши треньор на Рилски спортист. Искам специално да благодаря на Петър Георгиев и Борислав Чилингиров за шанса, който ми дадоха и за доверието. През тези 11 години сме имали много хубави моменти, много медали и успехи, имали сме и трудности, но хубавите моменти са били много повече. Искам също да благодаря на целия ми щаб, на Любомир Киров моят помощник треньор, който работи всеотдайно, професионално, израсна доста през годините и смятам, че е готов за следващата стъпка. Специално благодаря на Георги Митров и Филип Георгиев - нашите физиотерапевти, които освен че се грижат за възстановяването на играчите, помагат много и чисто психически за колективния дух. На Благовест Главев - кондиционния треньор, който винаги намира време да работи с играчите. Благодаря и на всички играчи, които през тези години са били част от Рилски спортист. Благодаря на всички хора, които са били добронамерени и са били до нас през годините. В момента се ориентирам към почивка.

 

Осносно финала - със сигурност ще бъде интересен докрай. За мен Бургас е много нестандартен отбор. Играха много под възможностите си в първия мач от серията. Същевременно Балкан е добре балансиран, има много опитни играчи и силни играчи на всички позици. Играят добър отборен баскетбол. Като се има предвид и домакинското преимущество, за мен те имат по-голям шанс, но не може по никакъв начин да отписваме Черноморец. Очаквам следващият мач да е много изравнен и труден. "

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи