Треньор в Сакраменто: Везенков ни интересува, но сега е важно да си свърши работата


Треньор в Сакраменто: Везенков ни интересува, но сега е важно да си свърши работата
22-05-2023 15:03 | BGbasket.com

В Сакраменто продължават да следят отблизо изявите на Александър Везенков. Помощникът на Майк Браун в треньорския щаб Жорди Фернандес присъсва в Каунас за Финалната четворка в Евролигата, а след края й сподели и впечатленията си от представянето на българина и драматичната загуба на Олимпиакос от Реал Мадрид на финала.

 

„Наблюдавах внимателно Везенков. По време на Финалната четворка и плейофите той имаше страхотно представяне. Той е играч, който отбелязва много лесно, прави всичко да изглежда много лесно. Той играе много добре без топка, пробива много добре, може да стреля, винаги е добре позициониран и е добър при борбите“, заяви Фернандес пред eurohoops.net.

 

„Продуктивността му вчера беше зверска, трябваше да завърши мача. При зоновата защита, особено в последната четвърт, той нямаше толкова стрелби. Той изравни най-доброто представяне за всички времена на финал с 29 точки, беше много добър мач, жалко, че не спечелиха“, добави той.

 

А на въпроса вчера ли беше последният мач на Везенков в Евролигата, Фернандес заяви:

 

„Не мога да отговоря на това, защото не сключвам договори и не се грижа за това. Единственото, което мога да ви кажа е, че имаме неговите права и дойдох тук, за да го видя. Майк Браун отиде да го види в плейофите, Джей Траяно отиде на финалите за Купата на Гърция, а аз стигнах до Финалната четворка… Следваме го, защото това е част от нашата работа, но сме много далеч от въпроса за договорите. Той е играч, който ни заинтригува и ни интересува, но сега е важно той да си свърши работата, да спечелят гръцката лига и че той продължава да се състезава.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, НБА, Сакраменто
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи