ЗА ИСТОРИЯТА! Везенков е MVP на сезона в Евролигата


ЗА ИСТОРИЯТА! Везенков е MVP на сезона в Евролигата
18-05-2023 12:21 | BGbasket.com

Александър Везенков пренаписа историята на българския баскетбол! Националът получи най-голямото индивидуално отличие в кариерата си, след като съвсем заслужено бе избран за MVP на сезона в Евролигата.

 

Крилото на Олимпиакос получи наградата си по време на специално събитие днес в Каунас, предшестващо Финалната четворка в турнира.

 

На сцената заедно с него се качи и семейството му - баща му Сашо Везенков, майка му Янка и сестра му Михаела, а призът MVP му бе връчен от президента на турнира Деян Бодирога.

 

 

Везенков завърши редовния сезон с коефициент 21.2, като получи най-много гласове сред вота на журналистите, треньорите и капитаните на отборите, както и феновете. Той е едва вторият играч след Лука Дончич, който става MVP с коефициент над 21 за над 30 изиграни мача.

 

Българинът е и водещ реализатор в турнира средно с по 17.2 точки на мач. До момента призът на името на Алфонсо Форд и този за MVP са печелени само веднъж от един и същ играч - Нандо де Коло през сезон 2015/2016.

 

 

Везенков е и третият играч на Олимпиакос, ставал MVP сезона, след Милош Теодосич през 2010 и Василис Спанулис през 2013 г.

 

Българинът е устремен и към титлата в Евролигата, като на полуфиналите в петък неговият Олимпиакос ще има за съперник Монако, докато другата двойка противопоставя Барселона и Реал Мадрид.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи