Феникс е новият шампион в ББЛ при жените


Феникс е новият шампион в ББЛ при жените
(сн. ББЛ)
15-05-2023 11:03 | BGbasket.com

Женската ББЛ има нов шампион! Феникс спечели трофея, след като в изключително драматичен финал в зала „Триадица“ надви Шаркс с 62:56.

 

След сравнително равностойни първи десет минути Шаркс взе леко предимство при 19:16. Постепенно обаче разликата в полза на тима продължи да расте и след като тя бе 9 на почивката, малко след началото на второто полувреме скочи на 16. Феникс обаче не се отказа и след силна серия, преди заключителната четвърт се върна в мача – 44:49. Отборът направи и пълен обрат в началото на последната част и след само 7 точки от съперника си в нея, спечели мача, а с това и титлата.

 

Мария Делчева бе най-резултатна за победителите с 26 точки и 7 борби. Анна-Славина Славчева има 12 точки и 8 борби, а с 8 точки и 12 борби се отчете Мина Василева.

 

За Шаркс Зорница Найденова отбеляза 14 точки, по 10 добавиха Соня Филипова и Ивета Андреева.

 

Бронзовите медали отидоха при миналогодишния шампион Лайънс, който в малкия финал победи КИМ със 71:65.

 

И тази среща предложи не по-малко интрига, като КИМ водеше почти през цялото първо полувреме, след което се оттегли при 39:32. Малко след подновяването на играта обаче съперникът стигна до обрат, а след поредица от размени на водачеството до края и измъкна успеха.

 

Естер Мичева бе над всички за Лайънс с 24 точки и 21 борби. Ани Велкова е с 20 точки и 7 борби, а 12 точки добави Емилия Янчева.

 

За КИМ Доли Цанкова отбеляза 22 точки, с 12 е Василка Ганева, а с 8 и 13 борби е Лилия Борисова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи