Черноморец отнесе седем от Черно море


Черноморец отнесе седем от Черно море
(сн. НБЛ)
19-04-2023 20:40 | BGbasket.com

Черноморец се върна на победния път в Националната баскетболна лига. След двете поредни загуби тимът спечели убедително морското дерби, след като на свой терен в зала „Бойчо Брънзов“ надви Черно море Тича със 114:71.

 

Бургаският отбор доминираше през целия мач срещу значително оредялия състав на Кирил Болшаков, катонаставникът използва едва седем играчи в мача. Извън групата заради контузии отново бяха Венелин Христов, Лъчезар Тошков и Ейврил Уба, а в игра заради различни проблеми не се появиха още Тач Ънру, Мартин Коцев и Мартин Тодоров.

 

След този двубой Черноморец е с баланс 17-11 и при загуба на Спартак в Самоков, ще завърши на четвъртото място преди плейофите, а в следващия кръг приема Берое. Черно море пък остава в дъното на класирането заедно с Шумен с баланс 6-22 и ще има домакинство на ЦСКА.

 

Домакините взеха инициативата още в началните минути. Благодарение на силната си игра в подкошието и осемте грешки на съперника само за първата част, те бързо натрупаха двуцифрена преднина и се откъснаха с 27:14. Черноморец продължи да създава сериозни трудности на защитата на „моряците“ и на почивката се откъсна с 64:32 след 21 точки на Николай Георгиев и общо 7 вкарани тройки за отбора.

 

Макар през третата част баскетболистите на Васил Евтимов така и да не се разписаха от далечно разстояние, те продължаваха да играят много стабилно в подкошието и преди последните десет минути се откъснаха с 90:51. Темпото се запази и в оставащото време, като Черноморец поддържаше аванс над 40 точки и спечели убедително.

 

Общо седем баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив за победителите. Николай Георгиев бе над всички с 22 точки, 20 има Георги Боянов.

 

За съперника Костадин Лазаров реализира 20 точки, с 14 и 7 борби е Мартин Йорданов, а 12 има Богдан Бринюк.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи